Artikel fra juni 2021
Læs hele avisen

GSV byder velkommen til Sennebogen-kraner

05-07-2021
Ikke længere nødvendigt for udlejningsvirksomheden at hente leje-kraner hjem fra udlandet når der skal leveres teleskopkraner

Det er ikke længere nødvendigt for Danmarks største udlejer af maskiner og materiel, GSV Materieludlejning A/S, at hente leje-kraner hjem fra Tyskland, når danske entreprenører spørger på store teleskopkraner. GSV har selv budt velkommen til grønne Sennebogen-kraner i udlejningsflåden.

”Vi har tidligere lejet teleskopkraner i udlandet til gen-udlejning, når vi har fået forespørgsler fra kunder. Nu kan vi selv levere, og det er naturligvis en stor fordel. Ikke mindst med hensyn til transport af de ganske store maskiner. Vi sparer udgiften til at hente en leje-kran hjem fra Tyskland eller Holland for at leje den ud til en danske entreprenør. Det er selvfølgelig win-win for både GSV og kunden”, forklarer salgsdirektør Claus Poulsen hos GSV.

Teleskopkranerne udgør et nyt udviklingsområde for udlejningsfirmaet, og det passer godt til virksomhedens kernegruppe af kunder.

”Mange har behov for vibrering til spunsning, nogle skal bruge en teleskopkran til at hejse jordkasser op, andre anvender en kran i forbindelse med tunelleringsopgaver. Og så har vi også forespørgsler på kraner til andre opgaver, blandt andet ved havnebyggerier”, fortæller Claus Poulsen.

 

Ny importør

I øjeblikket har Entreprenørfirmaet Østergaard en Sennebogen 653R fra GSV i Fredericia, hvor den tager de tunge løft af betonrør til et stort tunelleringsprojekt. Fredericia Spildevand og Energi A/S vil klimasikre hele Fredericia Kommunes kloaksystem, og det omfatter blandt andet gennempresning af kloakrør under Indre Ringvej centralt i byen. Maskinen er blandt de første Sennebogen, som Scantruck A/S har leveret, siden maskinfirmaet i februar blev dansk importør af det tyske mærke.

Det er kranfører Thomas Seier, der bemander maskinen. Han kommer fra firmaet Jysk Kranvikar Service, som på trods af navnet har adresse i Glamsbjerg på Fyn. Firmaet startede imidlertid i Jylland og har holdt fast i det oprindelige navn.

For Thomas Seier er 653R ideel til opgaven midt i Fredericia.  

”Maskinen fylder ikke meget i forhold til, hvis man skulle have en mobilkran op at stå, og så er den jo hurtig at flytte. Det er praktisk, at den ikke bare har fast position, hvor den nu bliver stillet, men selv kan køre rundt på larvebåndene”, forklarer den erfarne kranfører.

 

Også større og mindre

Teleskopkranen 653R formår at løfte sin egen vægt. Selv vejer den 50,2 tons, og løftekapaciteten er på 50 tons. Løftehøjden er op til 43 meter.

”653R er en stor maskine, men vi kigger også efter både større og mindre Sennebogen-modeller. Vi har faktisk allerede den lidt mindre 633R med løftekapacitet på 30 tons og løftehøjde på 38,2 meter, og også den mindre mobilkran på hjul Sennebogen 613M, som kan løfte op til 16 tons og har en løftehøjde på 24 meter”, fortæller Claus Poulsen.

Foruden teleskopkraner både på bælter og hjul og med løftekapacitet fra 16 til 130 tons, har Scantruck også såvel bæltekraner som heavy duty cycle-kraner og havne-mobilkraner fra Sennebogen.


Billedtekster:

1.

Selv om førerkabinen på Sennebogen-kranen er behagelig, klarer Kranfører Thomas Seier fra Jysk Kranvikar Service en stor del af jobbet med fjernbetjeningen, som kan styre samtlige funktioner.

2.

Det er rør i en velvoksen dimension, som Sennebogen-maskinen svinger rundt med i Fredericia. IBF-betonrørene vejer hver otte tons. 

3.

Sennebogen 653R kan løfte 50 tons. Når teleskoparmen er i yderste position, har maskinen en løftehøjde på 43 meter. 

4.

GSV, Sennebogen og Østergaard udgør et stærkt trekløver på job i Fredericia.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk