Artikel fra maj 2023
Læs hele avisen

Gang i de store på ScanMek

17-05-2023
Der blev plukket både 26 meter teleskoplæssere med rotaton og 30 tons Komatsu-gravemaskine

Gæsterne til årets ScanMek hos Scantruck i Skive tog for sig af retterne. Pølsemanden havde travlt med de stegte med brød, softice-damerne tankede både vanilje- og jordbærsmag i bægre, og salgsstyrken jonglerede med slutsedler på stort materiel.

Det var 14. gang, Scantruck inviterede til firmaets egen messe, som i år var rykket fra torsdag og fredag til fredag og lørdag. Det kostede på besøgstallet, men ikke på købelysten hos dem, der tog turen til Skive. Blandt andet blev der givet håndslag på to nye 26 meter Manitou rotationsteleskoplæssere og tillige et brugt eksemplar af samme maskine. Komatsu-minigravere fandt også nye ejere, og en jysk entreprenør rundede festen af med at købe en 30 tons Komatsu PC290LC-11 gravemaskine.

 

Ny elektrisk rotationslæsser

Scantruck benyttede de to messedage til at gå elektrisk på flere fronter. Firmaet har import af en stribe store maskinmærker, som er langt på den emissionsfri vej med maskiner enten som batteridrevne eller som plug-in modeller. ScanMek gav premiere til Manitous nye, elektriske MRT2660 E Vision, som er den eldrevne version af rotationsteleskoplæsseren med løfthøjde på 26 meter og kapacitet til seks tons. Bortset fra at dieselmotoren er skiftet ud med en el-motor, er der ingen forskel på den nye og den oprindelige MRT2660 Vision.

Det samme gælder teleskoplæsseren MT625, som er en af de absolut mest populære Manitou-maskiner. Her har diesel-udgaverne nu også fået selskab af en fuldelektrisk makker, som i ydelse og præstation heller ikke står tilbage for de konventionelle modeller. Ganske forståeligt lagde mange ScanMek-gæster også vejen omkring batterimaskinen MT625 E.

 

Billedtekster:

1.

Scantruck har Skandinaviens største brugtcenter, og det blev omdannet til ScanMek-fest med masser af maskiner, pølsevogn, softice og drikkevarer.

2.

Scantruck bød velkommen til 14. udgave af ScanMek med maskiner i både rød, gul og grøn.

3.

Manitou-teleskoplæsseren MRT2660 E Vision med rotation hele vejen rundt er helt og aldeles elektrisk. Den batteridrevne maskine med løftehøjde på 26 meter vakte stor interesse.

4.

Der blev budt på udendørs aktivitet, hvor en 27 tons Komatsu-graver demonstrerede effektiv afretning.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk