Artikel fra August 2018
Læs hele avisen

Genbrug med overblik

24-08-2018
Maskinføreren på nedbrydningsfirmaet P. Olesens afdeling i Aarhus har udsigt fra 5,20 meters højde når han håndterer materialer

Der er meget, der undslipper maskinfører Brians Justs blik, når han sorterer nedbrydningsmaterialer hos Østjydsk Genbrug i Hasselager ved Aarhus. Men han har også udsigt fra 5,20 meters højde fra den nye Liebherr LH 22 M Industri Litronic, som netop er indlemmet i maskinparken.

Østjydsk Genbrug er en gren af nedbrydningsvirksomheden P. Olesen i Hovedgård og tager sig af alt byggeaffald. Bare det, som driftsleder Henrik Olesen siger, ikke er farligt. Afdelingen i Hasselager er en af i alt tre under hovedafdelingen i Hovedgård. Både i Fredericia og Hasselager er der modtageanlæg for byggeaffald, og her håndteres store mængder af beton, asfalt og sten.

”Og ikke mindst rent træaffald, som vi efterfølgende sender til Kronospan på Djursland, som laver materialerne om til nye spånplader”, fortæller Henrik Olesen.

Netop for at opnå den optimale sortering er det nødvendigt med det forkromede overblik. Det får maskinfører Brian Just fra den hævbare kabine på materialehåndteringsmaskinen Liebherr LH 22 M Industri Litronic.

 

Stor betydning

”Udsigten fra en højde på 5,20 meter har naturligvis stor betydning, når Brian skal flytte materialerne ud af de store bunker og få dem rigtigt på plads i containerne. Sammen med maskinens meget store vinduer sikrer den hævbare kabine et ultimativt overblik fra førersædet”, siger salgschef Michael Jørgensen hos den danske Liebherr-forhandler, JMM-Group, som har leveret den nye maskine.

Den nye Liebherr-hjulmaskine har afløst en larvebåndsmaskine af et andet mærke.

”Hjul giver væsentligt mere fleksibilitet end larvebånd. Og så er LH 22’eren fabriksbygget præcis til det formål, vi nu skal bruge den til. Nemlig materialehåndtering. Den er født med den hævbare kabine, og alt er lavet direkte til industribrug. Der har ikke været behov for ændringer og modificeringer, og dermed passer alting til opgaven. Samtidig er den billig i drift. Det kan vi tydeligt se på dieselforbruget”, fortæller driftsleder Henrik Olesen.

Han er tredje generation i firmaet, som tidligere var kendt som P. Olesen & Sønner. Med flere generationer er antallet af sønner og sønners sønner vokset, så for nogle år siden blev det forkortet til slet og ret P. Olesen A/S. Netop i år fylder virksomheden 50 år. Jubilæet markeres med et stort åbent hus-arrangement i Hovedgård fredag den 14. september.

 

Liebherr-hæder til JMM

JMM-Group scorede i øvrigt fornem hæder fra Liebherr på entreprenørmessen E&H 2018 i Herning. Maskingiganten har indført en certificeringsordning for importører og forhandlere, og i Herning dukkede salgsansvarlig for Skandinavien Karsten Klöcker op for at certificere JMM-Group på højeste niveau.

Certificeringen er for såvel service- som salgsorganisationen som dansk importør af Liebherr-entreprenørmaskiner.

”Der er tale om en slags ISO-certificering for Liebherr-importører og forhandlere, og hæderen giver os i høj grad noget at leve op til. Liebherr tager vores tre stjerner op til vurdering løbende, og vi agter at sørge for, at der ikke reduceres i antallet”, fastslår salgsdirektør Leif Rudebeck-Petersen hos JMM-Group.

Billedtekster:

1.

Der er optimalt overblik over opgaverne med den hævbare kabine på den nye Liebherr-materialehåndteringsmaskine hos P. Olesen-afdelingen Østjydsk Genbrug i Hasselager.

2.

Maskinfører Brian Just (til højre) demonstrerer det store, udtrækbare forfilter for chefen, driftsleder Henrik Olesen. En smart, ny detalje, som gør det nemt at holde filteret foran køleren rent.

3.

Karsten Klöcker (i midten) er Liebherrs salgsansvarlige for Skandinavien og havde taget turen fra Liebherr-hovedkvarteret til E&H i Herning for at overrække trestjernet hæder til JMM-Group. Han flankeres af salgsdirektør Leif Rudebeck Petersen (til venstre) og reservedelschef Henry Iversen.

4.

JMM-standen var blandt de absolut bedste besøgte på E&H, og ofte var der decideret trængsel i teltet og i det specielle maskinførerområde Drivers Lounge.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk