Gersvang får fire styk cand. salt

13-06-2019


Medarbejdere tager forskud på vintervejr med kursus på vintersportssted i juni

Vejrguderne har ikke varslet intensivt snefald eller isglatte veje i Danmark lige med det første. Derfor benytter fire medarbejdere hos maskinfirmaet Gersvang Maskiner lejligheden til at tage til det sydtyske vintersportssted Garmisch-Partenkirchen, hvor udsigten i den kommende tid lover sol og 23-25 grader. Men det er ikke helt på vintersportsstedet, og det er absolut ikke for at boltre sig i sneen, Gersvang-folkene drager mod syd. Det handler om uddannelse, og firkløveret vender tilbage til Danmark som cand. salt.

”Vi besøger vores leverandør af saltspredere, sneplove og sneskrabere, Kugelmann, for at blive meget kloge på specielt saltspredere. Kugelmanns program i saltspredere er bredt far små 300 og 600 liters spredere til trepunktsophæng til to-kammers maskiner fra 400 til 7000 lieter til Unimog og lastbiler”, fortæller konsulent Bent Ole von Müllen hos Gersvang.

”Produktprogrammet er så bredt, at der er talrige muligheder for at bygge sprederne op helt efter kundernes ønsker. Derfor får vi et omfattende produktkursus, som giver indsigt i alle mulighederne og tillige styringen af sprederne, indstillinger og fejlfinding”, siger Bent Ole von Müllen.

Det er halvandet år siden, Gersvang blev dansk importør og forhandler af Kugelmann-maskineriet, og selv om vintervejret mildest talt ikke har været for snemænd på det seneste, er der udmærket tilfredshed med agenturet.

 

Alle typer salt

”Vi har fået spredere ud at køre hos kommuner, boligselskaber og også private entreprenører rundt om i landet, og vi har været rundt og præsentere grejet hos mange. Så vi tror på, at der kommer til at stå Kugelmann-maskiner i vinterberedskabet endnu flere steder”, siger Bent Ole von Müllen.

”Vi har brugt det første års tid til også at teste produkterne for at se, hvor gode de i virkeligheden er til at få alle typer salt ud. Det har været positive oplevelser. Kugelmann-sprederne har vist sig som rigtige allround-spredere, som med omrøresystemerne ikke gør forskel på de forskellige typer salt. Alt kommer fint ned på spredetallerkenerne. Fabrikken gør i øvrigt meget ud af netop spredetallerkenerne for at sikre, at de giver en jævn og ensartet spredning”, siger konsulenten.

Foruden at gøre det, som de er sat i verden for – at sprede salt effektivt – så gør Kugelmann-sprederne det også godt, når det kommer til at se godt ud. Serie D 301- og Serie D 601-sprederne er hædret af den internationale design-portal Red Dot 21 for godt design.  


Billedtekster:

1.

Kugelmann er også med, når det gælder store lastbilspredere. Nu sætter folk fra den danske importør sig på skolebænken i Sydtyskland for at blive kloge på, hvordan de enkelte typer bedst målrettes de enkelte kunder.

2.

Selv om man bare skal sprede salt, gør det jo ikke noget, at man ser lidt godt ud. Det gør de små Kugelmann-spredere D 301 og D601. De er hædret med designprisen Red Dot Award.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk