Artikel fra oktober 2022
Læs hele avisen

Giganterne er klar til at mødes i München

22-10-2022Entreprenør- og byggebranchens Oktoberfest får udstillere fra 62 lande og besøgende fra 217 lande

Den legendariske Oktoberfest i München er netop slut. Faktisk holdes den nemlig i slutningen af september og kun et par dage ind i oktober. Så nu gør München klar til – Oktoberfest. Den for entreprenør- og byggefolket, som hvert tredje år stævner mod den sydtyske metropol for at opleve maskinbranchens både små, store og gigantiske aktører vise sig frem.

Verdens største entreprenørmesse med de største udstillere og de største maskiner.

Forventningen er, at omkring 630.000 besøgende fra 217 lande vil gå igennem de mange indgangssluser i Messe München fra mandag den 24. til søndag den 30. oktober. Totalt får dette års messe 3500 udstillere. Det er lidt flere udstillere, end Maskiner under Broen ved Middelfart havde i antal besøgende.

Der er sket meget, siden den første udstilling blev afviklet for 68 år siden. Dengang, i 1954, drog 58 udstillere til München for at vise deres maskiner på ”Forårsudstillingen for entreprenørmaskiner”. De tiltrak omkring 8000 besøgende til begivenheden på et samlet bruttoareal på 20.000 kvadratmeter.

I 2022 er arealet tidoblet til 200.000 kvadratmeter – indendørs i hallerne, altså. Hertil kommer 414.000 kvadratmeter på det store udendørs messeområde.

 

Danske udstillere

Navnet Bauma blev introduceret allerede to efter den første entreprenørmesse. Dengang var den en ren tysk udstilling. I 1958 deltog de første udstillere fra udlandet – 13 styk.

29 danske virksomheder optræder på dette års udstillerliste. Det gælder blandt andre Baron fra Fredericia med sine transportbånd og tvangsblandere, F. Engel med arbejdstøj fra Haderslev, Linddana-flishuggere fra Tørring og FLSmidth med adresse i Valby og speciale i hele cementfabrikker. Ret beset er der lidt flere danske selskaber. Blandt andre Hydrema med hovedkvarter i Støvring syd for Aalborg, men som lader den tyske afdeling stå som udstiller.

  

Billedtekster:

 

1.

Det kræver lidt tålmodighed at bevæge sig gennem indgangssluserne. Forventningen er, at 630.000 skal igennem i løbet af Bauma-ugen.

 

2.

Stort materiel hos den absolut største udstiller. Liebherrs kæmpemaskiner er altid et tilløbsstykke.

 

3.

Komatsu vil også være med i kampen om at være størst. 400 tons gravemaskine til mine-brug.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk