God grund til jubel i kloakken

06-03-2020Danske Kloakmestre noterede ny messe-succes med flere udstillere og flere besøgende end tidligere

Det kan være vanskeligt at arbejde effektivt i kloakken, når man har problemer med at få armene ned. Det måtte formand Thomas Rasmussen og hans bestyrelse hos brancheforeningen Danske Kloakmestre døje med efter fjerde udgave af Kloakmessen i Messe C i Fredericia. 2020-udgaven af kloakfolkets ultimative branchetræf scorede igen og satte nye rekorder både i antallet af udstillere og i besøgstal.


”143 udstillere er fem flere end da vi for to år siden jublede over ny udstillerrekord. 3193 besøgende er 155 flere end der blev scannet ved indgangen i 2018, og også dengang satte vi ny rekord. Det er helt vildt, og de meldinger, vi har fået fra både udstillere og gæster er, at vi har haft en fantastisk messe. Det bliver vanskeligt at få armene ned til almindelige kloakarbejde igen”, konstaterer formand Thomas Rasmussen.


”Kloakmessen 2020 bestyrker os yderligere i vores overbevisning om, at vi også fremadrettet skal lave en strengt brancherelateret messe uden demonstrationer af køkkenknive og råkostjern. Kloakmessen er for udstillere, der præsenterer relevant grej og værktøjer til kloakbranchen”, siger Thomas Rasmussen.

 

Nyt medlem hos sponsorerne

”Det er messens styrke, at de besøgende fagfolk véd, at de kan blive opdateret på det sidste nye og i øvrigt møde masser af specialister, der véd, hvad de taler om. Det er naturligvis også årsagen til, at vores trofaste team af sponsorer med Byggros, Grundfos, GSV, Blücher og Wavin denne gang fik yderligere et medlem. Nemlig Regnvandskonsulentuddannelsen”, forklarer formanden for Danske Kloakmestre.


Oprindelig startede Kloakmessen under mere sporadiske forhold i Brædstrup, hvor det var Hotel Pejsegården og udstillingstelte, der sikrede tag over hovederne. Siden fandt Danske Kloakmestre sammen med de professionelle udstillingsfolk hos Messe C i Fredericia, og det blev en succes fra første færd. Nu har Kloakmessen manifesteret sig solidt som en tradition, og udstillingscentret i Fredericia har vist sig at være helt ideelt både geografisk og arrangementsmæssigt.


”Folkene i Messe C kender os efterhånden rigtig godt og véd, hvad vi ønsker og har behov for. Efterhånden fungerer mange praktiske ting helt pr. automatik, så vi kan koncentrere os om at skabe fornyelse fra gang til gang. Blandt andet af konkurrencen DM i Kloak, hvor vi igen kårede Danmarks bedste kloakmester og landets bedste under uddannelse. Så når vi forlader Fredericia efter en messe, begynder vi i realiteten allerede at spejde to år frem mod den næste udgave af Kloakmessen”, fortæller Thomas Rasmussen.

 

 

Billedtekster:

1.

Kloakmessen satte ny besøgsrekord med 3193 gæster. Også på antallet af udstillere var der ny topnotering med 143.

2.

Fagfolk fra kloakbranchen væltede ind begge udstillingsdage i Messe C i Fredericia.

3.

Danmarks nye Caterpillar-forhandler, Zeppelin, benyttede lejligheden til at brande sig på Kloakmessen. I øvrigt sammen med stadig flere andre firmaer, der leverer entreprenørmaskiner.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk