Godt salg af maskiner til vinteren der lader vente

20-11-2017

GMR på vej med ny serie sneplove – og de første er solgt på forhånd

Kommer han snart? Kommer han overhovedet? Kong Vinter har efterhånden ladet vente på sig i flere år. Ikke desto mindre er der godt gang i både produktionen og salget af vintermaskiner og grej både hos GMR Maskiner i Horsens og hos datterselskabet Nesbo i Dania ved Mariager. I Horsens med både sneskrabere og fejemaskiner under Stensballe-produktnavnet. I Mariager i princippet det samme under Nesbo-navnet, men med stadig mere strømlining af de to produktprogrammer, efter at GMR overtog Nesbo i 2010.

”Vi har naturligvis reduceret i antallet af maskiner, fordi der har været mange dobbeltdækkere i programmerne. GMR og Nesbo var to store spillere på markedet, som så blev til én. Efterhånden er vore kunder ved at have vænnet sig til familieskabet. Der er en fin synergi mellem GMR og Nesbo, og vi fællesudvikler nye produkter”, fortæller salgsdirektør Max Møller Rasmussen hos GMR.

Blandt de nyeste til produktoversigten er en ny mellemserie af V-plove, som faktisk er resultatet af en sammensmeltning af to designs med ens komponenter. Mellemserien er til traktorer med fra 35 til 70 hk i motorrummet, og Max Møller Rasmussen lover, at de første plove bliver færdige til at komme ud at køre i den vintersæson, som allerede er i gang – i hvert fald kalendermæssigt.

 

Stor Nesbo-ordre

Salgsdirektøren kan tilmed glæde sig over, at de første nye plove i mellemserien er solgt på forhånd.

”Efterfølgende går vi nok i gang med at udvikle en ny V-plov til vores serie af store plove. Men det har ikke førsteprioritet. Vi har mange andre bolde i luften”, siger Max Møller Rasmussen.

Der er også travlhed hos datter Nesbo ved Mariager, som har sikret sig en stor ordre fra maskinfirmaet Lyngfeldt A/S ved Hadsten. Lyngfeldt skal levere 36 traktorer til Aarhus Kommune, og samtlige traktorer skal udstyres med fejemaskiner og sneplove fra Nesbo.


Citat:


”Der er en fin synergi mellem GMR og Nesbo, og vi fællesudvikler nye produkter”.


Max Møller Rasmussen, salgsdirektør, GMR Maskiner


Hen over sommeren voksede GMR-familien med overtagelse af virksomheden Elkær Maskiner i Ørbæk på det østlige Fyn. Det nye familiemedlem producerer hovedsagelig hæk- og hegnsklippere, og produktionen forbliver i Ørbæk.

”Meget produceres for Elkær Maskiner af underleverandører, og produktionen af nogle af delene vil blive trukket til GMR i Horsens. Blandt andet svejsearbejde. Vi har både mandskab og maskiner til at udføre opgaverne”, siger Max Møller Rasmussen.

 

Eksport-forventninger

Lige i øjeblikket er det mest vintergrejet, der kalder på opmærksomhed og kapacitet i de store produktionslokaler. GMRs salgsfolk tog hul på vintersæsonen i juni med kontakt til forhandlerne og de udenlandske importører. Leveringen af de bestilte maskiner sker så ifølge normalplanen fra august og frem til oktober. Men normalplaner er til for at afviges med en vis grad af fleksibilitet.

”Vi har et problem i, at vore leverandører af blandt andet transmissioner og hydraulikmotorer skal have bestillingerne seks måneder før, vi skal bruge varerne. Det giver os store lagerbindinger på de forskellige transmissioner. Til gengæld har vi så delene og kan levere inden for tre uger som standard. I spidssæsonen taler vi om fire uger”, fortæller salgsdirektør Max Møller Rasmussen.

Fabrikkerne i Horsens og ved Mariager gearer sig netop nu til yderligere travlhed. GMR ser med optimistiske øjne på firmaets to salgskontorer i Tyskland, og ikke mindst på et nyt salgskontor i Frankrig.

”Vi satser specielt på græsklippere og på vore el-køretøjer til det franske marked. Og det er altså stort, så vi har faktisk store forventninger til den fremtidige eksport”, siger Max Møller Rasmussen.

Billedtekster:

1.

Salgsdirektør Max Møller Rasmussen konstaterer, at der er godt gang i produktionen af koste på fabrikken i Horsens.

2.

Udvikler Tommy Petersen tjekker monteringen af en Stensballe-kost på en kompakttraktor.

3.

Salgsdirektør Max Møller Rasmussen på besøg i produktionen, hvor han får en snak om vinter og koste med Michael Christiansen.

4.

Robotter klarer deres del af svejseopgaverne hos GMR. Planen er da også at hente svejseopgaver hos det nye datterselskab Elkær Maskiner i Ørbæk på Fyn til Horsens.

5.

Sneskrabere i lange baner ligger klar på lageret i Horsens. Kong Vinter kan bare komme an.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk