Goethe, Schiller, Bach og Hydrema

30-10-2017

85 drog fra Danmark i to busser og oplevede klassikernes og de store ånders by, Weimar – og ikke mindst produktion af danske entreprenørmaskiner

Hvad har den tyske forfatter og filosof Goethes berømte værk ”Faust”, Friedrich Schillers skuespil om ”Wilhelm Tell” og hovedparten af Johann Sebastian Bachs orgelværker til fælles med en Hydrema 922F?

De er alle lavet i Weimar.

922F’eren lidt senere end de andre.

85 entreprenører, maskinfører og andet godtfolk fik sig noget af en dosis input fra klassikernes og de store ånders udødelige verden i et herligt mix med nymodens robotsvejsning og dobbeltvirkende cylindre, da de sprang på Hydrema-bussen til Weimar. Byen i det gamle Østtyskland, hvor der bygges danske entreprenørmaskiner.

For fjerde gang arrangerede Hydrema i Danmark en VIP-tur til fabrikken 560 kilometer syd for den danske grænse og 825 kilometer fra hovedkvarteret i Støvring. Ombord i to busser var kunder, som havde valgt at investere i et fagligt trip med mulighed for at opleve Tysklands fordums kulturelle centrum og se, hvor deres dumper stammer fra. Sagligt, fagligt – og festligt blev det naturligvis også. Det er trods alt på de kanter, der også er god øl-kultur med blot et halvt hundrede kilometer til Köstritzer Schwarzbierbrauerei.

 

Ikke fem år igen

”Det var faktisk på gentagne opfordringer, vi arrangerede turen. Og det er ikke overdrevet. En del af vore kunder har været med på et besøg på fabrikken i Weimar tidligere, og andre havde hørt om det. Så der blev faktisk presset på for, at vi skulle lave en ny tur. Det var fjerde gang, vi samlede en masse kunder og drog afsted på bustur til Weimar. Men det er fem år siden, vi gjorde det sidst. Der kommer garanteret ikke til at gå fem år, før det sker igen”, lover Hydremas Country Manager for Skandinavien, Morten Lemvig.

Hydrema-fans blev samlet op forskellige steder ned gennem Jylland. Sønderjyder og Sjællændere sprang på i Kolding og hos Fleggaard lige over grænsen, og så havde alle dem med langt til toldfrit i det daglige lejlighed til at proviantere. Lidt undervisning i det tyske ned ad die Autobahn - ingen af de 85 er i dag i tvivl om, hvad ”Stau” betyder. Og så var der ankomst til Leonardo Hotel i Weimar.

 

Tæt på kunderne

En dag ned og en dag op – og en dag midt imellem, som med besøg på Hydrema Baumaschinen Weimar var den, det hele drejede sig om. Den store, danske delegation blev en del af fabrikkens kundedag og fik lejlighed til at opleve, hvordan tingene gøres på de kanter, når det ikke skal være kedeligt.

En fabriksrundgang gennem hele produktionen gav et godt indtryk af, hvordan danske dumpere bliver til i Tyskland. Efterfølgende var der rig lejlighed for alle interesserede til at snuppe en tur og prøve hestekræfterne af på Hydremas store testareal.

I løbet af dagen bød Hydrema tillige på guidet vandring i den smukke, gamle by, som dannede ramme om underskrivelsen af Tysklands første demokratiske forfatning i 1919 og dermed kom til at lægge navn til Weimarrepublikken. 

”En Hydrema VIP-tur til fabrikken i Weimar giver os Hydrema-folk en helt unik mulighed for at komme tæt på kunderne på en måde, som vi ellers ikke oplever. Vi kan høre om kundernes oplevelser med maskinerne, deres ønsker og deres forventninger under andre former end ellers. Det er et arrangement, der helt sikkert skaber tættere bånd og giver en gensidig loyalitet”, vurderer Morten Lemvig.

 

Der blev handlet

Flere af deltagerne i VIP-turen benyttede i øvrigt lejligheden til at slå en handel af.

”Vi fik lavet godt en håndfuld handler undervejs, og halvdelen var nogle, som vi egentlig ikke havde set komme. Så det var særdeles positivt både for os og for kunderne, som nu skal have leveret nye Hydrema-maskiner”, fortæller Country Manager Morten Lemvig.

Hydremas rejsende team lægger nu an til en tur med norske og svenske kunder til foråret. Og så går Morten Lemvig og kollegerne i gang med at vurdere på, hvornår danske Hydrema-folk igen skal have mulighed for en tur til Weimar. Og der skal altså ikke gå fem år igen, lover han.


En lille ny på vej

En lille ny er på vej, afslørede Hydremas Country Manager for Skandinavien, Morten Lemvig, i en stille stund i Weimar.

”Jeg véd, at flere af vore deltagere i VIP-turen har hørt noget, og det er rigtigt nok, at vi agter at barsle med en lille ny Hydrema. Vi har fået en konkret kundeforespørgsel på en mindre dumper med kabine. Da forespørgslen er på et ganske solidt antal, har vi fundet skitseblokken frem og er begyndt at slå de første streger”, siger Morten Lemvig.

Han kan endnu ikke sætte en tidshorisont på forløsningen.

 

Billedtekster:

1.

En forventningsfuld flok danske Hydrema-fans er ankommet til fabrikken i Weimar og er klar til en tur rundt i produktionen.

2.

Lars B. Kristensen har haft sin daglige dont på fabrikken i Weimar i en årrække og fortalte kompetent om produktionen.

3.

Vejrguderne var taget i ed under dansker-besøget i Weimar.

4.

Hydrema-maskiner i aktion på testarealet. Mange af gæsterne ”hjemmefra” benyttede lejligheden til at prøve grejet af under barske betingelser.

5.

Både danske og tyske kunder flokkedes på Hydrema-arealerne for at se de gule efter i sømmene.

6.

Hydrema har naturligvis anlagt en krævende dumperbane lige uden for døren. Den havde gæsterne fra Danmark stor glæde af.

7.

Hydrema havde sørget for alternativ, højtflyvende underholdning i skikkelse af en stuntkører. Og hvorfor ikke lige springe hen over et par Hydrema-dumpere, når de nu er lige ved hånden?

8.

Hydremas topchef, Jan Werner Jensen, var også en tur i Weimar og benyttede lejligheden til mangen en snak med danske kunder.

9.

Der skal brændstof på både Hydrema-maskiner og på Hydrema-fans. Hyggelig café-stemning i det fri med masser af hestekræfter i baggrunden.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk