Golfklub opruster med fem nye greenklippere

11-04-2019Usædvanligt med så mange maskiner i ét hug – men det giver klare driftsmæssigt fordele, vurderer John Deere-sælger

Chefgreenkeeper Kristoffer Harreby i Vejle Golf Club fedter ikke med det, når han bestiller nye maskiner til et af Danmarks smukkeste golfanlæg. Han har netop oprustet til den kommende sæson med indkøb af hele fem ens John Deere-greenklippere på én gang.

”Det er ret specielt, at en golfbane køber fem greenklippere på én gang. Men der er nogle klare fordele for Vejle Golf Club ved at køre med ét mærke. Klubben servicerer selv alt materiel, og det bliver naturligvis meget nemmere, når maskinerne er ens. Alt i reservedele er standard, så klubben behøver ikke at have dele af forskellige mærker og typer i beredskab”, siger salgskonsulent Mads Mathiesen fra Semler Agro, som har leveret John Deere-femkløveret.

 

To til teesteder

”Det er noget af en portion af få ind ad døren på én gang. Men selv om der er tale om fem greenklippere, så agter vi at bruge to af dem til klipning på teestederne og på forgreens. I virkeligheden anvender man samme type maskiner, men skifter blot klippeled”, forklarer Kristoffer Harreby.

Modellen er en John Deere 2500B Precision Cut, og er en af den amerikanske maskinproducents nok mest gennemtestede modeller på golffronten. Maskinerne klipper i en bredde af 157,5 cm, og chefgreenkeeperen er ikke mindst glad for John Deere’s Quick Adjustment-system, som gør det hurtigt og enkelt at justere klippehøjden.

”Det er nyt med John Deere til Vejle Golf Clubs tre gange 9 huller, hvor der hidtil har været klippet med maskiner af et andet mærke. Jeg kender John Deere og Semler Agro, og ikke mindst salgskonsulent Mads Mathiesen, fra min fortid som chefgreenkeeper i Jelling Golfklub”, siger Kristoffer Harreby.

 

De kommer for at spille

”Det er vigtigt på en golfbane, at vi altid kan komme hurtigt videre, hvis der opstår udfordringer med materiellet. Golfspillerne kommer jo for at spille og ikke for at vente på, at vi får grejet til at fungere. Med mine tidligere erfaringer faldt valget ikke svært, og jeg er derfor glad for, at bestyrelsen i Vejle Golf Club støttede 100 procent op om købet og godkendte budgettet for den nye sæson”, siger Kristoffer Harreby.

Foruden chefgreenkeeperen selv, består staben i Vejle Golf Club i sæsonen af ydeligere 10 medarbejdere, som holder i alt 40 greens i topform. Og naturligvis også de øvrige dele af golfbanen.

 


Billedtekster:

 

1.

Vejle Golf Clubs chefgreenkeeper, Kristoffer Harreby, med fem nye greenklippere i ryggen. Til venstre salgskonsulent Mads Mathiesen fra Semler Agro og til højre territorial manager Jan Schønberg fra John Deere.

 

2.

Der kom én, der kom to, der kom tre, der kom fire – der kom ikke færre end fem nye greenklippere på én gang. En usædvanlig portion i ét hug til samme golfbane.

 

3.

Chefgreenkeeper Kristoffer Harreby (til højre) får et par praktiske fiduser om de nye maskiner af salgskonsulent Mads Mathiesen fra Semler Agro.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk