Greenkeeperne vil med under broen

15-11-2017


DGA-demo bliver en del af Maskiner under Broen

De danske greenkeepere er klar til indspil til green under Lillebæltsbroen. Danish Greenkeepers Association – i daglig tale DGA – lægger udstillingen DGA-demo ind som en del af Maskinleverandørerne Park, Vej og Anlægs udstilling Maskiner under Broen.

”Vi har tradition for at holde DGA-demo hvert andet år. Nemlig de år, hvor der ikke er Have & Landskab i Slagelse. Det samme gør Maskinleverandørerne med Maskiner under Broen. Nu rykker vi med ind under broen, og det tror vi på bliver til glæde for vore trofaste udstillere og til fordel for besøgstallet”, siger formanden for DGA, Martin Nilsson, som er chefgreenkeeper i Københavns Golf Klub.

”Vi får vores egen afdeling af Maskiner under Broen og bliver en slags by i byen. Det glæder vi os til. Og jeg véd, at medlemmerne af vores leverandør-sponsorgruppe er rigtig godt tilfredse med beslutningen. Det er både dyrt og et stort arbejde for maskinudstillerne at stille op til en udstilling og pakke ned igen. Det har de gjort med ganske kort interval mellem Maskiner under Broen og DGA-demo. Fremover gælder det kun én, men til gengæld større messe”, siger Martin Nilsson.


”Formen er ikke hellig for os. Vi tilstræber den bedste løsning for messen hver gang, og nu tror vi på, at vi rammer noget helt rigtigt ved at komme med under broen”.


Martin Nilsson, formand for Danish Greenkeepers Association

 

Fem dage imellem

Intervallet mellem de to udstillinger har ganske rigtigt været kort. Næsten ekstremt kort. I 2016 havde Maskinleverandørerne premiere på Maskiner under Broen ved Middelfart den 24. og 25. august. Blot fem dage senere, den 30. august, var mange af de samme maskinudstillere på plads til DGA-demo på Odense Eventyr Golf.

”Til gengæld manglede der en del besøgende. Udstillerne har været trofaste, men tilslutningen fra klubberne til DGA-demo har været vigende. Der er ikke den samme tid rundt om på golfbanerne til at tage på messer som tidligere. Med to relevante udstillinger lige efter hinanden har mange helt sikkert gjort et valg og nøjedes med at besøge den ene. Nu håber vi, at mange golfbaner igen vil lade hele greenkeeper-gården tage af sted og se på nyt grej og maskiner”, siger greenkeepernes formand.

Det er ikke mindst på maskinfronten, de to udstillinger har stort sammenfald. Mange af maskinudstillerne har maskiner til både golfbaner og til de øvrige kundegrupper, som Maskiner under Broen sigter imod. Andre af udstillerne har ikke alene golfbaneudstyr, men også ønske om kontakt med andre kundegrupper inden for den grønne sektor.

 

OK at lave om

Danish Greenkeepers Association har godt og vel 500 medlemmer rundt om på landets cirka 170 aktive golfbaner. DGA-demo har været fast tradition hvert andet år i en årrække og har sædvanligvis omkring 30 udstillere.

”Det er ikke unormalt for os at lave om på DGA-demos format. De senere år har vi holdt udstillingen i Odense, men tidligere var der lidt cirkus over det som en omrejsende DGA-demo med udstillinger både på Sjælland, Fyn og i Jylland på samme år. Formen er ikke hellig for os. Vi tilstræber den bedste løsning for messen hver gang, og nu tror vi på, at vi rammer noget helt rigtigt ved at komme med under broen”, siger DGA-formand Martin Nilsson.

Hos Maskinleverandørerne glæder formanden for have-, park- og vejsektionen, direktør Niels Kirkegaard, sig også til det nye samarbejde.

”Jo mere, vi kan centralisere messeaktiviteterne, jo bedre. De to parter passer rigtig godt sammen. Med mange udstillere med produkter til golfbanerne kan vi tiltrække endnu flere besøgende med golfbaner som interesse”, siger Niels Kirkegaard.

Premieren på kombinationen af Maskiner under Broen og DGA-demo foregår onsdag den 22. og torsdag den 23. august på det grønne areal på Fyns-siden af Lillebæltsbroen.

  

Billedtekster:

1.

Odense Eventyr Golf har lagt græs til de seneste udgaver af DGA-demo. Nu rykker greenkeepernes udstilling ind som en del af Maskiner under Broen.

2.

Martin Nilsson, chefgreenkeeper hos Københavns Golf Klub og formand for Danish Greenkeepers Association – glæder sig til DGA-demo under Lillebæltsbroen.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk