Grene bliver til Kramp

24-02-2017

Fusionen i 2013 følges nu op af navneændring

Grossistvirksomheden Grene Danmark med base i Skjern skifter navn og kommer fremover til at hedde Kramp. Navneændringen kommer i forlængelse af den fusion mellem Grene og den hollandske grossist Kramp, der blev gennemført i 2013. Tanken er, at et samlet brand vil skabe en stærkere virksomhed og nye muligheder på markedet på tværs af Norden.

Fusionen i med hollandske Kramp skete for at skabe Europas førende ekspert i reservedele og tilbehør til landbrugsbranchen. Med de to brands samlet under Kramp-banneret går virksomheden efter at skabe en endnu stærkere position i Europa, fortæller salgsdirektør Allan Pedersen.

”Vi vil være den essentielle partner. Vores mål er at tilbyde vores kunder hurtig og effektiv adgang til den rette reservedel og rådgivning, så de fortsat kan give deres kunder den bedste service. Som den førende spiller i markedet har vi en unik fordel på disse områder, og vi vil kun blive stærkere ved at blive én virksomhed under ét brand”, siger Allan Pedersen.

 

Lang historie

Grene-brandet har været kendt og anerkendt i landbrugs- og industribranchen i mere end 100 år. Grene blev grundlagt i 1915 og blev hurtigt Danmarks førende grossist. Kramp har en tilsvarende historie. Virksomheden blev grundlagt i 1951 og startede ligesom Grene med at sælge landbrugsreservedele. I dag er Kramp Groep aktiv i 25 europæiske lande og omsatte for 736 millioner euro i 2016.

Ambitionen bag brand-sammenlægningen er at samle de to virksomheder helt.

”Sammenlægningen af Kramp og Grene-brandet byder på spændende muligheder for vores kunder”, siger logistikdirektør for Norden, Birgitte Kloster fra Kramp.

”I de seneste år har vi arbejdet hårdt for at integrere de to virksomheder. Det er fordelagtigt for både vores kunder og os selv at drive forretningen som én virksomhed, fordi vi kan tilbyde et endnu bredere sortiment og bedre service til vores kunder”, siger hun.

 

Business as usual

”Udover de positive ændringer, vil det være ”business as usual”. Vores organisatoriske set-up på tværs af Norden vil forblive uændret, og vores kunder beholder deres kontaktpersoner og vil fortsat modtage samme kompetente rådgivning og hurtige leveringstid”, lover salgsdirektør Allan Pedersen.

Foruden 2016-omsætningen på 736 millioner euro, kan Kramp også byde på andre imponerende tal. Antallet af medarbejdere er 2700, hvoraf de 400 er i Norden. Kramp er aktiv i 25 lande og har 10 distributionscentre. Antallet af kunder er omkring 40.000, som virksomheden tilbyder flere end 500.000 produkter. Der ekspederes mellem 100.000 og 150.000 ordrer om dagen.  

Læs mere på
shop.grene.com

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk