Have & Landskab 2017 sætter overliggeren højt

25-01-2017
Forrygende standsalg skaber forventning om 300 udstillere og 12.000 besøgende. Aldrig før i udstillingens historie har så mange virksomheder bestilt stand...

Den grønne branches største fagudstilling, Have & Landskab, sætter overliggeren højt forud for 2017-udgaven. Når indgangsportalerne ved uddannelsescentret Selandia i Slagelse åbnes onsdag den 30. august, vil det være med forhåbning og forventning om 12.000 besøgende i løbet af de tre udstillingsdage.

”Have & Landskab havde rekordmange besøgende og udstillere i 2015. Men det lader ikke til, at succesen er ved at stilne af. Omkring 150 virksomheder har allerede bestilt en stand til Have & Landskab ’17. Det er 42 procent flere end i december før forrige udstilling. Aldrig før i udstillingens historie har så mange virksomheder bestilt stand og vist interesse for at deltage som på nuværende tidspunkt”, fortæller udstillingsleder Dina Overgaard.

Det forrygende standsalg indikerer, at Have & Landskab ’17 vil få i omegnen af 300 udstillere.

 

Ekstra indgang

Til at tage imod det forventede nye rekordbesøg garderer messen sig med en ekstra indgang direkte til området ”Skoven” i udstillingsområdets sydlige del. Den skal medvirke til et bedre besøgsflow til hele udstillingen og samtidig skabe forøget dynamik og aktivitet i den sydlige og centrale del. Ved tidligere udstillinger har gæster forceret hegnene mod syd, hvor der var parkeringspladser og langt til indgangene i øst og vest.

”Skoven” er i øvrigt kun et af syv nye områdenavne på messen. Foruden ”Skoven”, deles udstillingen op i ”Maskinmarken”, ”Strøget”, ”Torvet”, ”Parken”, ”Sport & Leg” samt ”Laden”.

”De nye områdenavne giver positive associationer, og de tilmeldte virksomheder sprudler allerede med gode ideer til standenes udformning. Det tegner godt for Have & Landskab ’17, for vi leverer jo kun rammerne. Det er udstillernes stande, som skaber udstillingen”, siger Dina Overgaard.

 

Optimistisk formand

Det er et firkløver bestående af Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved Københavns Universitet og brancheorganisationerne Danske Planteskoler, Danske Anlægsgartnere samt Maskinleverandørerne – Park, Vej & Anlæg, der står bag Have & Landskab. Hos udstillingens bestyrelse er der også optimisme at spore, fastslår formand Palle Kristoffersen, der desuden er adjungeret professor ved Københavns Universitet og slotsgartner i Slots- og Kulturstyrelsen.

”Vi har valgt at udvide udstillingsarealet, fordi vi meget hurtigt kunne mærke, hvilken vej udviklingen gik. Både ”Maskinmarken”, ”Parken” og ”Skoven” er blevet større for fortsat at kunne tilbyde de mange udstillere optimale rammer”, forklarer Palle Kristoffersen.

 

Nye rekorder

Hvis det lykkes Have & Landskab både at nå 300 udstillere og 12.000 besøgende, vil der igen være tale om nye rekorder for messen. Den seneste version for to år siden havde 267 udstillere, og 10.829 besøgende tog turen til Slagelse for at være med i det grønne.

Have & Landskab har været afviklet siden 1992, da Gram Slotspark lagde arealer til. Siden har messen været omkring Jylland, derefter Sjælland og så Fyn, indtil den for nogle år siden fandt sin faste placering på Jernbjerggården i Slagelse på uddannelsescentret Selandia-CEU.

Læs mere på
www.haveoglandskab.dk

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk