Den grønne sektors udstillingsflagskib, Have & Landskab, har fået udlængsel. Messen rykker til Jylland.
Dog kun for en kort bemærkning. Efter en enkelt dags forårstræf i Geografisk Have i Kolding den 20. april, rykker H&L ”hjem” til Slagelse igen og forbereder årets helt store begivenhed. Den 30. og 31. august samt 1. September er adressen som sædvanlig Jernbjerggård ved Slagelse.
”Det er vores nye koncept HL365, der tager turen til Kolding. HL365 satser på et gøre den grønne branches viden tilgængelig for fagfolkene hele året – 365 dage. Lige som ved HL365’s efterårstræf i 2022, kommer forårstræffet til at bestå af en blanding af faglige indlæg og fysisk markvandring. Her vil vi tage både Geografisk Haves væksthuse og selve haven i brug”, fortæller Have & Landskabs udstillingsleder, Dina Overgaard.
”Vi glæder os til igen at invitere de grønne fagfolk til en unik kombination af teoretisk viden og praktisk læring. Vores forårstræf blev udsolgt på få uger, og både tilslutningen og den efterfølgende feedback var overvældende positiv. Derfor ser vi frem til at gentage succesen. Og så tilmed hjemme i den jyske muld, hvor Have & Landskab ikke har været til stede siden 1987”, siger Dina Overgaard.
På med røjserne
Der er mange gode grunde til, at netop Geografisk Have i Kolding bliver ramme om det første H&L-arrangement på jysk jord i dette årtusind.
”Vi har en fantastisk spændende ramme, hvor man kan få gummistøvlerne på og komme ud i virkeligheden sammen med kollegerne og for alvor få praktisk forståelse for alle de ting, som foredragene sætter lys på”, siger anlæggets direktør, Lene Holm.
”Med havens hundredårige historie kan man virkelig mærke, hvad gamle træer giver af ro og oplevelser. Ud over havens inspiration og de konkrete stationer på markvandringen, er der masser af praktiske eksempler på, hvordan driften sætter sine spor på træerne over årene”, siger Lene Holm.
Træstrategien
HL365 har inviteret landskabsarkitekt og strategisk grøn planlægger i Kolding Kommunes By- og Udviklingsafdeling, Henrik Abildgaard Nonnegård, til at lægge vejen omkring arrangementet i Geografisk Have for at fortælle om arbejdet med kommunens træstrategi.
”Hvis man ikke har en plan for kommunens træer, kan man være ret sikker på, at kommunen har færre træer om ti år. Det er vigtigt, at politikerne ikke glemmer udviklingen af træ-kapitalen, når de taler om de kommende års udvikling af bynaturen. Der er så meget fokus på biodiversitet og bynatur, at det kan virke overflødigt med en træstrategi. Men hvis man ikke har komplet overblik over træerne i kommunen og kan præsentere politikerne for nøjagtige oplysninger og gode argumenter, bliver det svært at bevare og udvikle træ-kapitalen”, fastslår Henrik Abildgaard Nonnegård.
Billedtekster:
1.
Uden en træstrategi kan det være svært at bevare kommunens bestand af træer. Derfor har Kolding Kommunes grønne planlægger, Henrik Abildgaard Nonnegård, at kryds i kalenderen ved den 20. april, hvor han lægger vejen omkring Geografisk Have.
2.
Udstillingsleder Dina Overgaard – klar til H&L-forårstræf i Kolding.