Hele svineriet og lidt til når Andreas skal grave

01-06-2022
11 tons ny Yanmar B110W mobilgraver spækket med både standard- og ekstra-udstyr hos ung Horsens-entreprenør

Det er dumt at gå ned på udstyr. Det gør Andreas Berg så heller ikke. Absolut ikke. Hans nye 11 tons Yanmar-mobilgravemaskine er i den grad spækket med både standard- og ekstra-udstyr, at folkene på værkstedet hos Maskiner A/S i Horsens næppe har set mage.

Andreas Berg har selv adresse i Stenderup lidt syd for Horsens. Men han kørte nu sit nye udstyrsstykke lidt sydover til Lillebælt, hvor der stod byggemodning på opgavelisten. I Middelfart med udsigt til Lillebæltsbroen tog han fat på at flytte jord og lave både kloak og betonarbejde til det, der skal danne fundament for et par toetagers ejendomme.

Den japanske gummihjulsgraver er ikke mindst kendt for sit hydrauliksystem med to uafhængige kredsløb, som bevirker, at gravefunktioner og kørsel ikke påvirker hinanden. Maskinen har en ganske imponerende udstyrsliste – den der står ”Standard” på. Og så gik Andreas Berg altså amok med kuglepennen og satte krydser næsten alle steder, det var muligt på listen med ekstraudstyr.

 

Masser af standard

Blandt det, der bare følger med pr. automatik, når der signeres en slutseddel på en B110W, er XL-luksuskabine, luftaffjedret førersæde, klimaanlæg, bak-kamera, pedal til langsom fremdrift under gravearbejde og 36 km transmission.

Tillige to- og firehjulsstyring, krabbestyring, automatisk afstøtning af forakslen og to-delt bom. Og så er der lige slangebrudsventiler på bom og stikarm og automatisk vendbar kølervinge.

Motoren er en Deutz, som medvirker med 116 heste.

 

Og masser af ekstra

Og så var det altså, at Andreas Berg udfyldte listen over ekstraudstyr med vendbar rat-styring, masser af Engcon i form af EC209 SS10-styring med DC2 med MIG2 joystick, integreret gribeklo i tiltrotatoren samt ePS rotationssystem. Oveni kom hjulstyring i joystick, graveskovle i formaterne 400, 600 og 800 mm, 800 mm risteskovl og centralsmøring fra Masytec.

Den nye maskine skulle også have walkie-talkie, Unicontrol 3D maskinstyring, tre ekstra kuglekameraer samt lygtebøjler med et lyshav af LED-spots og blink på taget og bagenden. Men ikke kun lysshow til at matche et bedre diskotek. Også masser af lyd med ekstra højttalere og subwoofer med forstærker.

”Mine maskinføreren skal jo sidde i maskinen i mange timer. Så skal de naturligvis også have noget ordentligt at køre i”, fastslår den unge entreprenør.  

 

Billedtekster:

1.

Maskinfører Rasmus (til højre) er naturligvis godt tilfreds med udstyrsniveauet, som Andreas Berg har forsynet den nye Yanmar med.

2.

På job i nye 11 tons japaner med udsigt til Lillebæltsbroen.

3.

Lidt diskoteksstemning med lys – og naturligvis også masser af lyd.

4.

Engcon leverede EC209 SS10-styring med DC2 med MIG2 joystick, integreret gribeklo i tiltrotatoren samt ePS rotationssystem.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk