Henning Have løfter jern - 125 tons af Komatsu-slagsen

27-04-2017
Fire nye maskiner bringer Komatsu-beholdningen op på 27 styk hos Vejen-entreprenøren

Der skal gevaldige muller til at løfte jern i den størrelsesorden, som entreprenør Henning Have i Vejen netop har sat på plads i sin maskinsamling. 125 tons. Men han fik nu god hjælp af fire store maskintransporter, da fire nye Komatsu-gravemaskiner fra 17 til 50 tons blev læsset af ved firmadomicilet på Engvej i Vejen.

Dermed kunne der sættes flueben ved en aftale, som Vejen-entreprenøren overraskede Scantrucks ellers særdeles erfarne maskinsælger, Key Account Manager Poul Erik Nielsen med på Agromek i Herning. Da Henning Have gjorde sin entré på Scantruck-standen, anede Poul Erik Nielsen ikke, at der skulle gives et gevaldigt håndslag.

”Jeg fortalte Poul Erik Nielsen, at jeg godt kunne bruge omkring 125 tons Komatsu-jern, hvis vi kunne blive enige om en pris. Så gik jeg en tur på Agromek og vendte tilbage en time senere. Da havde Poul Erik så regnet på tingene, og vi handlede”, fortæller Henning Have.

De nye, gule Komatsu-gravere er en PC170LC-10 på godt og vel 17 tons, to styk PC240LC-11 i vægtklassen omkring 25 tons, samt den store PC490LC-11, som tynger badevægten med godt 50 tons. Med på maskintransporterne til Vejen var også diverse skovle, Rotitilt og andet, så forsendelsen nåede op omkring de 125 tons.

 

27 Komatsu’er

Henning Have har det generelt fortrinligt med de japanske entreprenørmaskiner. Totalt er der nu 27 Komatsu’er på maskinlisten hos Vejen-entreprenøren. Foruden de fire helt nye, har han købt yderligere tre Komatsu-maskiner hos Scantruck inden for det seneste år.

”Erfaringsmæssigt véd vi, at Komatsu laver driftssikre maskiner. Vi har altid haft mange Komatsu’er, siden vi købte de første hos den daværende importør, KFD her i Vejen. Da Scantruck fik importen, fortsatte vi naturligvis med at købe Komatsu. Maskinførerne er glade for at køre med dem, og mærket har virkelig rykket sig med de nye modeller både hos gravemaskinerne og gummigederne”, siger Henning Have.

Lige som entreprenøren er lidt af et vanedyr med maskinmærke, har han det også godt med at holde fast i den samme sælger. Således er det Poul Erik Nielsen, der har leveret samtlige Komatsu-maskiner til Entreprenør Henning Have A/S. Også da det var KFD i Vejen, der havde importen, før Scantruck overtog den.

 

Samme sælger

”Jeg har altid kun handlet med Poul Erik Nielsen, så han har leveret hver og én Komatsu, vi har købt. Den første i 2005. Så vi kender efterhånden hinanden nogenlunde. I virkeligheden betragter vi Poul Erik Nielsen som en ven af huset, og han kigger jævnligt ind for en snak og en kop kaffe. Også selv om vi ikke har aktuelle planer om nye maskiner”, fortæller Henning Have.

De fire nye gravemaskiner afløser fire andre, hvoraf to også er Komatsu’er. Hertil kommer så to af andre mærker, som nu skiftes ud med Komatsu-maskiner.

”De gør det rigtig godt. Den nye 50-tons gravemaskiner PC490LC-11 afløser en tilsvarende, som modelmæssigt hedder PC450. Den har kørt tæt på 17.000 timer. Totalt har de fire maskiner, vi nu skifter ud, kørt i omegnen af 57.000 timer”, forklarer Vejen-entreprenøren.

De nye gravemaskiner er fordelt med en ny 17 tons PC170LC-10 til maskinfører Christian Andersen. Han laver meget kloakarbejde med sin gravemaskine, og derfor er den forsynet med Rototilt. Kollegerne Morten Bagger og Glen Hansen har begge sat sig i nye PC240LC-11’ere. Den store 50 tons maskine PC490LC-11 har Mikkel Baunsgård i førersædet. Alle fire maskiner er udstyret med Leica-styring. De tre med 2D-styring, mens den største maskine har fået 3D

 

Billedtekster:

1.

Fire veltilpasse maskinførere med hver deres nye Komatsu-gravemaskine. Og en stolt entreprenør. Fra venstre er det Christian Andersen (PC170LC-10), Glen Hansen (PC240LC-11), Morten Bagger (PC240LC-11) og Mikkel Baunsgård (PC490LC-11). Bag firkløveret chefen, entreprenør Henning Have.

2.

Mulighed for at løfte jern i stor stil – hvis man magter 125 tons. De fire nye Komatsu-gravemaskiner afleveret på Engvej i Vejen.

3.

Det er langt fra første gang, Scantrucks Key Account Manager Poul Erik Nielsen (til venstre) stikker på poten med entreprenør Henning Have. Poul Erik Nielsen har solgt alle Komatsu’er, som Henning Have har købt.

4.

Entreprenør Henning Have har en gedigen samling af Komatsu-maskiner. De fire nye bringer det aktuelle antal op på 27
Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk