Historisk vingesus og ny udvikling hos JMM

13-06-2018Farvestrålende jubilæums-gravemaskine i selskab med nye motorer, ny hydraulik og nye elektroniske styringer på E&H

Det bliver med en blanding af historiens vingehus og imponerende udvikling med nye motorer, ny hydraulik og nye elektroniske styringer, når JMM-Group skaber maskinfestival-stemning på E&H 2018 med Liebherr som absolut hovedaktør. Den danske importør garnerer tre års udvikling mellem to styk E&H-messer med en særdeles farverig 18 tons gravemaskine, som er nummer 75.000, der er sendt ud fra Liebherr-fabrikken.

Den udvikling, som ingeniørerne i Liebherrs udviklingsafdeling har præsteret, kan kort sammenfattes i begrebet ”sparsommelighed”, mener salgsdirektør Leif Rudebeck Petersen hos JMM-Group.

”Hvad der er sparet, er tjent. Og det bliver til stadighed vigtigere for entreprenørernes bundlinjer, at de store entreprenørmaskiner kender til mådehold, når der tankes diesel. For Liebherr kan vi konstatere, at ingeniørerne virkelig har haft fokus på sparsommelighed, som opnås via kraftige optimeringer af både motorer og hydraulik. Hertil kommer til stadighed mere anvendelse af elektronisk styring”, siger Leif Rudebeck Petersen.

”Det er faktisk en imponerende bedrift, at ingeniørerne har formået at optimere brændstofudnyttelsen yderligere. I forvejen lå Liebherr lavt i brændstofforbrug blandt store entreprenørmaskiner, og ingen andre når os endnu”, fastslår salgsdirektøren.

 

De tre bogstaver

JMM-folkene er da også klar til masser af snak om de tre bogstaver TCO. De står for Total Cost of Ownership og betegner den totale økonomi, en maskinejer kan regne med i ejertiden. Her har salgschef Leif Rudebeck Petersen og det øvrige JMM-team en masse at fortælle messegæsterne om.

”Det handler jo om servicepriser og intervaller. Liebherr producerer selv sine motorer, og det betyder, at en maskinejer typisk kan springe tre services over i forhold til ejere af andre maskinmærker. Det giver også længere intervaller mellem fakturaerne. Liebherrs motorer kører op til 2000 timer mellem skift af motorolie. Når det kommer til hydraulikolie, taler vi om op til 8000 timer”, forklarer Leif Rudebeck Petersen.

 

Jubi-maskine med graffiti

JMM-salgsdirektøren er ikke i tvivl om, at det bliver den farverige graffiti-jubilæumsmaskine, der kommer til at tage optimal opmærksomhed på E&H 2018. Det er gravemaskine nummer 75.000 fra Liebherr-fabrikken, som det er lykkedes den danske importør at hente til Danmark netop til entreprenørmessen i Herning.

”Maskinen er en 18 tons Liebherr A 918 Compact Litronic hjulgravemaskine, og ingen vil være i tvivl om, hvilken maskine der er jubilæums-graveren. Da den rullede ud af produktionshallen, var den dekoreret af Claudia Walde, som er intet mindre end et verdensnavn inden for graffiti-kunsten under navnet MadC. En stor skare af fabrikkens omkring 1700 ansatte var på plads til at klappe jubilæumsmaskinen på vej”, fortæller salgsdirektør Leif Rudebeck Petersen hos JMM-Group.

Gravemaskine nummer 75.000 er en direkte efterkommer af den første hjulgravemaskine, som virksomhedens stifter, Hans Liebherr, skabte i 1954. Med sine seks hjul, en vægt på 7,5 tons og 25 kraftfulde heste i motorrummet blev Liebherrr L 300 Europas første hydrauliske gravemaskine. Maskinens design satte helt nye standarder på flere områder. 

 

Ny teleskoplæsser

Blandt de helt varme nyheder præsenterer JMM-Group teleskoplæsseren T33-10, som er medlem af en helt ny serie fra Liebherr. Den nye i familien løfter op til 3,3 tons og har en løftehøjde på 10 meter.

Maskinen er udviklet til kunder med har behov for en større løftehøjde med lidt mindre belastning. Konstruktionen er den samme som for de øvrige maskiner i programmet, dog med den forskel, at der er tre udskud for at nå de 10 meter. Liebherrs nyudviklede program af teleskoplæssere dækker i første omgang området fra 3,2 til 6 tons løftekapacitet og med teleskopering fra 6 til 10 meter.

Det unikke design blev i starten af 2018 belønnet med German Design Award, blandt andet begrundet i super-ergonomisk og brugervenlig førerplatform. Maskinerne er udrustet med den nyeste motorteknologi og overholder Tier 4 F-grænserne for emission.

 

Og kulørte lamper

Når JMM-Group i øvrigt varsler masser af maskinfestival-stemning på E&H-standen, så handler det om levende musik, kulørte lamper, godbidder på grillen og ikke mindst konkurrencer.

JMM giver messegæsterne på muligheden for at få gevinster med sig hjem. Hver dag trækkes der lod om både Liebherr-jakker og Liebherr-hoodies. Førstepræmien i lodtrækningerne er en helikoptertur over messeområdet. Både nye og garvede maskinførere får tillige mulighed for at dyste på færdigheder i en gravemaskine, og her er der originale Liebherr-cykler på spil.

 

Billedtekster:

 

1.

Stemningen var høj blandt de mange Liebherr-medarbejdere, da gravemaskine nummer 75.000 rullede farvestrålende ud af produktionshallen i Kirchdorf. Nu ruller den ind på E&H i Herning.

 

2.

JMM-Group lægger an til den helt store maskinfestival på E&H 2018, hvor Liebherr-maskiner igen kommer til at fylde godt op på en af messens største stande.

 

3.

Liebherr-teleskoplæsseren T33-10 bliver en af de varme nyheder på E&H 2018. Tidligere på året modtog maskinen den fornemme design-hæder German Design Award.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk