Artikel fra august 2018
Læs hele avisen

Hybrid klipning på et skråplan og støvfri sugning

21-08-2018Sønderup Maskinhandel har varme nyheder med til Middelfart

Direktør Ole Hosbond og hans mandskab fra Sønderup Maskinhandel tager turen ind under broen med et par gedigne maskinnyheder. Dels præsenterer det nordjyske maskinfirma den hybride fjernstyrede robotklipper XROT, som ikke er bange for at komme ud på at skråplan. Og dels møder Hosbond & Co. med den italienske redskabsbærer Fort MPM, som er klædt på til at suge skidt og støv – vel at mærke støvfrit.

Sønderup Maskinhandel fik for kort siden import og forhandling af de fjernstyrede XROT, som på flere punkter er eksponent for nytænkning inden for fjernstyrede klippere, fortæller Ole Hosbond.

”XROT er en hybrid maskine, som har et ekstremt lavt tyngdepunkt. Det af maskinen er hybrid, sikrer et mindre effekttab og bedre kontrol med klipperen. Det lave tyngdepunkt gør den stabil på skråninger, og den elektriske transmission eliminerer risiko for olielækage. Derfor er maskinen perfekt til brug i fredede områder”, siger Ole Hosbond.

Fjernbetjeningen kan kontrollere alle maskinens funktioner og er i øvrigt så enkel at betjene, at det ikke kræver oplæsning for at kontrollere hybridmaskinen.

Den avancerede klipper leveres i to modeller med arbejdsbredde på henholdsvis 70 og 80 cm.

 

Støvfri støvsugning

På standen i Middelfart giver Sønderup også fremtrædende placering til Fort MPM-redskabsbæreren, hvor Ole Hosbond specielt har fokus på feje-/sugeanlægget med et patenteret filtersystem, som gør det muligt at lave støvfri sugning, også når det er helt tørt.

Foruden filtersystemet, har fabrikken også tænkt snedigt med hensyn til mundstykket, som er leddelt. Dermed kan det følge også ujævnt terræn.

”Der er ekstern sugeslange og et superkraftigt sug, og samtidig er maskinen støjsvag. Anlægget er monteret med store vandtanke, og selve støv- og skidt-beholderen rummer en halv kubikmeter, forklarer direktør Ole Hosbond.

Foruden feje-/suge-funktionen, kan Fort MPM-redskabsbæreren også udstyres med en række andre redskaber som bl. a. fejemaskine, saltspreder, saltudlægger, sneblad, slagleklipper, rotorklipper og lad.

Billedtekster:

1.

Hybrid fjernstyret klipning på et skråplan. Det lave tyngdepunkt sikrer stor stabilitet for XROT-maskinen.

2.

Direktør Ole Hosbond med den støvfri feje-/suger monteret på Fort MPM-redskabsbæreren til højre. Til venstre er det salgskonsulent Dennis Risgaard med en maskine gearet til vinterindsats med kost og saltspreder.

3.

MPM står for Multi Purpose Machine og fortæller, at italieneren er en universalmaskine. Når redskabsbæreren er forsynet med feje-/sugeanlægget, sikrer et patenteret filtersystem for, at der arbejdes støvfrit.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk