Artikel fra januar 2022
Læs hele avisen

Hydrema 25 år i Weimar

18-01-2022Fra Weimar-hjullæssere og gravemaskiner til det tyske marked til Hydrema-dumpere til hele verden

Der var anledning til dansk-tysk festivitas i Weimar i Tyskland cirka 850 syd for Støvring i Nordjylland midt i december. Natten mellem den 16. og 17. december 1996 kom Weimar-Werk Baumaschinen på danske hænder, da Hydremas ejere, Jan og Keld Werner Jensen signerede kontrakten med Weimar-Werk Baumashinens daværende direktør, Roland Frank.

Dermed kunne Hydrema og fabrikken i Weimar fejre 25 års jubilæum, og det blev markeret med en lille sammenkomst 27 medarbejdere, der var ansat ved Weimar-Werk, før Hydrema overtog fabrikken, og som stadig er ansat i dag. Corona-restriktionerne kom i vejen for en større fest for alle medarbejderne i Weimar.

Det kvarte århundrede har bragt både godt og mindre godt for konstellationen. Da der i år 2000 skulle indføres et nyt edb-system, gav det udfordringer såvel i Weimar som i Hydrema-hovedkvarteret i Støvring. I 2008 ramte finanskrisen hele koncernen meget hårdt, og det var nødvendigt at tage afsked med mange betroede medarbejdere.

 

Håb om rekordsalg

De seneste 10 år har Hydrema dog haft kontinuerlig vækst, indtil pandemien ramte. Da corona ikke er en byggekrise, giver efterspørgslen på Hydrema-maskiner fra stort set alle lande forhåbning om, at kan notere et rekordsalg for 2021.

Da Hydrema overtog Weimar-Werk Baumaschinen i 1996, var en af de store udfordringer at få to forskellige organisationer, fra vidt forskellige kulturer, til at smelte sammen og finde gensidig forståelse for at nå et fælles mål. Det lykkedes med stor succes, selvom Weimar og Støvring ligger langt fra hinanden rent geografisk. I dag er de to fabrikker meget tæt forbundet og er afhængige af de ydelser, som alle kommer med i det daglige. Eksempelvis bygges der i Weimar kabiner til maskinerne i Støvring, mens man i Støvring fremstiller hydraulikcylindre til maskinerne i Weimar.

 

Billedtekster:

1.

Weimar-Werk Baumaschinen fra luften.

2.

Der er gang i Hydrema-produktionen i Weimar.

3.

Smukke, aldrende maskiner pryder indgangen til Hydrema i Weimar. Her en T170 kran produceret på det tidligere Weimar-Werk.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk