Artikel fra august 2018
Læs hele avisen

Ingen forventninger – men gode forhåbninger

21-08-2018


Greenkeepernes formand er spændt på det nye messe-fællesskab der også sætter fokus på golf under broen

”Jeg kan dårligt forklare om forskellen på de hidtidige selvstændige DGA-Demo’er og DGA-Demo som en del af Maskiner under Broen. Jeg kender jo først forskellen, når messen er overstået. Så jeg har ikke rigtig forventninger, men masser af gode forhåbninger om, at vi får besøg af lige så mange af vore medlemmer som på en god DGA-Demo”.

Jesper Kristensen, chefgreenkeeper i Værløse Golfklub, fik sig for nogle måneder siden en ekstra kasket: Han overtog formandsposten i Danish Greenkeepers Association efter Martin Nilsson. Og dermed også en del af værtsrollen, når det tirsdag den 22. og onsdag den 23. august går løs med masser af maskiner og grej ved Middelfart. Beliggenheden for anden version af den grønne maskinudstilling er uændret klos op ad Lillebælt og med forrygende kik op mod Lillebæltsbroen. Konceptet er markant udvidet med fokus nu også på landets golfbane-folk.

Den nye mand i spidsen for greenkeeperne må konstatere, at det nye messe-fællesskab med brancheforeningen Maskinleverandørerne Park, Vej & Anlæg allerede har haft omkostninger.

 

Sponsorer ville under broen

”Et par af vore mindre erhvervsklubmedlemmer mener, at vi nu er mindre fokuserede på andet end maskiner. Blandt andet topdressing. Så de har besluttet ikke at deltage på Maskiner under Broen. Det er vi naturligvis kede af. Men det er altså netop medlemmer af Danish Greenkeepers Associations erhvervsklub, der har ytret ønske om, at vi slår vores demo-arrangement sammen med maskinmessen. Nu håber vi, at det kommer til at fungere optimalt for alle, og at vi meget gerne får alle med igen fremover”, siger Jesper Kristensen.

DGA’s erhvervsklub består hovedsagelig af virksomheder, som sponsorerer greenkeeperforeningens arbejde og til gengæld får mulighed for at møde de flere end 500 medlemmer ved faglige og sociale arrangementer.

 

Også andre maskiner er relevante

”Jeg tror, at vore medlemmer får rigtig meget glæde af at tage en tur til Middelfart og se på Maskiner under Broen. Der er mange andre typer maskiner, der er relevante for golfbanerne, end lige fairway- og greenklippere. I hverdagen bruger greenkeeperne landet over mange andre maskiner og grej, end det, der tidligere er præsenteret på DGA-Demo’erne. Mange golfbaner har både minigravere, minilæssere og andet materiel, som Maskinleverandørerne Park, Vej & Anlægs medlemmer har ekspertisen i”, siger Jesper Kristensen.

Jesper Kristensen er oprindelig uddannet anlægsgartner, men har været greenkeeper siden 2006, da han startede i Greve Golfklub. Siden gik turen til Hedensted, hvor han var chefgreenkeeper i et år, inden han vendte tilbage til det sjællandske og Værløse Golfklub som chefgreenkeeper for en stab på i alt syv mand.

”Jeg var anlægsgartner i godt en snes år og byggede blandt andet også golfbaner. Så følte jeg, at der skulle ske noget andet, og jeg blev greenkeeper i Greve. Inden da var jeg selv begyndt at spille golf i 1997 og var da også nået ned på et éncifret handicap. Det er jeg ikke længere”, konstaterer Jesper Kristensen.

 

Brownies i tørken

Tørken hen over sommeren har skabt specielle situationer også for greenkeeper-formanden og hans mandskab i Værløse.

”Græsset er jo generelt mere brown end green. Så i stedet for at klippe, spiser vi brownies”, siger Jesper Kristensen med et grin.

”Vi når rundt i hjørnerne under tørken og får klaret nogle opgaver, som vi ellers skulle tage os af på andre tidspunkter. Men jeg tror nu, at alle landets greens er grønne. Alle baner har vanding på greens, mens ikke alle har det på teestederne. I Værløse har det været barsk. Vi har ikke haft reel nedbør siden marts”, fortæller chefgreenkeeper og DGA-formand Jesper Kristensen.


Billedtekster:

1.

Jesper Kristensen – formand for de danske greenkeepere og klar til DGA-Demo som en del af Maskiner under Broen.

2.

Det er to år siden, Danish Greenkeepers Association sidst arrangerede DGA-Demo. Dermed passer intervallet perfekt med det nye samarbejde med Maskiner under Broen.

3.

De seneste DGA-Demo’er er blevet afviklet i Odense. Greenkeeperne bliver på Fyn, men rykker ind under broen ved Middelfart.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk