Artikel fra juni 2020
Læs hele avisen

John Deere reducerer røg, støj og møg på kompakttraktorerne

29-06-2020

13 modeller fra 25 til 66 hk får en opgradering i motorrummene

John Deere er klar til moderne tider med mindre røg, støj og møg også fra maskingigantens omfattende sortiment af kompakttraktorer. Ikke færre end 13 traktormodeller i seks serier fra 25 til 66 hk får nu muget ud i maskinhallen og kommer op på Stage V-niveau, samtidig med at Deere benytter lejligheden til at lave forskellige andre opdateringer.


John Deere lægger dog ikke skjul på, at den alt overskyggende anledning til at pille, er de seneste Stage V-emissionskrav i Europa. De skal begrænse emissionen af ultrafine partikler i alle motorer over 25 hk. Når der tales om ”ultrafine”, er det med ”ultra” ikke rent ordgejl. Partiklerne er under 0,1 mikron i diameter. Det er 700 gange mindre end tykkelsen af et menneskehår.

 

Ny motor fra Yanmar

Fremover udstyres traktorerne over 25 hk med en ny Yanmar 1,6 liters trecylindret dieselmotor. Den kendetegnes især ved en momentreserve, der sikrer rigeligt med kræfter også under stor belastning, fortæller John Deere.


”Motoren udnytter den seneste motorteknologi, som forbedrer brændstoføkonomien, samtidig med at den miljømæssige påvirkning og driftsomkostningerne også forbedres. Yanmar-motoren benytter et common rail-system og en elektronisk kontrolenhed, som løbende overvåger motorforholdene og afpasser brændstoftilførslen for at sikre optimal ydelse”, forklarer territory manager Jan Schønberg hos John Deere.


Både emissionen og lydniveauet får et hak via motorens efterbehandlingssystem med dieselpartikelfilter og katalysator, som ligner dem, John Deere med succes benytter på de større landbrugstraktorer. Systemet arbejder automatisk med at reducere mængden af udstødningsemission og altså også lægge en dæmper på støjen.

 

Større motor til de store

To af kompakttraktorerne øverst i hierarkiet har fået en større 2,1 liters, firecylindret motor med DPF. Nemlig modellerne 4052M og 4052R.

Foruden ny motor får kompakttraktorerne i serierne 3R og 4R tillige en ny eThrottle-funktion integreret i eHydero-transmissionen. Funktionen er skabt til at gøre traktoren mere lydsvag og samtidig mere brændstofeffektiv.


”Med et enkelt tryk på en knap vi motorhastigheden bekvemt blive forbundet med pedalens position. Dermed kan motoromdrejningerne og traktorens kørehastighed begge øges, når pedalen trykkes ned”, siger Jan Schønberg.

 

Billedtekst:

 

En af de nye i John Deeres store serie af kompakttraktorer, 2032R.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk