Jubilæum med nye rekorder i Roskilde

13-06-2019
Både besøgstallet og maskinudstillingen nåede nye højder

Den er benævnt ”Sjællands væsentligste begivenhed når det gælder præsentation af entreprenørmaskiner og maskineri til den grønne sektor”. Med tæt på et par hundrede firmaer på maskinudstillerlisten og et areal på 55.561 kvadratmeter til maskinerne præsenterede Roskilde Dyrskue 2019 sig i sin største udgave siden 1992. Ganske passende i et jubilæumsår, hvor Danmarks største dyrskue markerede 50 år på samme plads i den sydlige udkant af domkirkebyen.

Både maskinudstillingen og selve skuet scorede i omfang og besøgstal. Dyrskuet satte ny alletiders-rekord med ikke færre end 113.017 besøgende i løbet af de tre dyrskuedage. Det er markant flere end nogensinde tidligere. I fjor besøge 85.850 begivenheden. Rekorden de seneste mange år blev nået i 2011 med 97.085.

 

Også Bauma- og H&L-år

Allerede i februar meldte maskinsektionen udsolgt og oprettede en venteliste for maskinfirmaer, der ikke havde været hurtige nok ved havelågen.

Rigtig mange af maskinfirmaerne henvender sig til de sjællandske entreprenører og virksomheder i den grønne sektor. Dermed bliver udstillingen på ulige år en forpremiere på Have & Landskab i Slagelse tre måneder senere. Det betyder samtidig, at det reelt er småt med præsentation af maskinnyheder i den lettere del af spektret, fordi de gemmes til premiere-visning i Slagelse.

2019 er tilmed Bauma-år, hvor entreprenører og maskinførere i stort tal valfartede til verdens største entreprenørmesse i München i det sydtyske og her så årets nye grej præsenteret som verdensnyheder.

 

Stolte traditioner

Det synes imidlertid ikke at drosle aktiviteten på maskinarealet i Roskilde ned. For de mange, der trods alt ikke nåede omkring Bauma, blev dyrskuet den første lejlighed til at se nyudviklede maskiner, som de store producenters danske importører nu har hentet hjem.

Og så er Roskilde Dyrskue omgærdet af stolte traditioner også fra mange udstillere. En af dem, direktør Børge Jørgensen hos Bejco & Kramac Maskincompagni, havde igen i år taget turen fra Sabro lidt vest for Aarhus for at præsentere firmaets egne minidumpere og importen af italienske Eurocomach-minigravere.

”Det er 21. gang, vi er med, og det er 21. gang på præcis samme placering på pladsen. Så ingen af vore trofaste kunder er i tvivl om, hvor de skal finde os. I øvrigt har vi tilmed boet samme sted hos den samme private udlejer hvert år under opholdet i Roskilde”, fortæller Børge Jørgensen.


Billedtekster:

1.

Direktør Børge Jørgensen hos Bejco & Kramac Maskincompagni udstillede på Roskilde Dyrskue for 21. gang i træk – og 21. gang på nøjagtig samme placering. I øvrigt standen med det fine nummer 100.

2.

113.017 besøgende satte ny alletiders-rekord på Roskilde Dyrskue. Maskinudstillingen var den største siden 1992.

3.

JCB havde fløjet sit show-team Dancing Diggers ind fra England for at give prøver på, hvad man også kan med store maskiner. Den danske importør, Nicolaisen & Larsen, mødte med maskinerne til showet i Ring 1.

4.

Caterpillar sendte blandt andre Next Generation-minigraveren 301.8 på to tons til Roskilde til demonstration i egen sandkasse.

5.

Det er ikke helt ligetil at købe en spritny 10 tons knækstyret dumper sort. Derimod kan man fint købe en sort 10 tons knækstyret dumper. Hydrema viste, hvordan sådan en ser ud.

6.

Kronprinsesse Mary var også på Roskilde Dyrskue for at se på hestekræfter.

7.

Traditionen tro markerede Scantruck sig med en af de store stande med mange maskinmærker på Roskilde Dyrskue. Naturligvis med gule Komatsu’er og røde Manitou’er som de dominerende.

8.

Stemas præsenterede røde Weidemann-læssere i alle modeller og havde fint besøg på standen alle tre dyrskuedage.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk