Julegave til klodsede maskinførere: 810 tons Liebherr-gravemaskine

16-12-2019


LEGO klar til julehandel med model af Liebherrs R 9800-minegravemaskine

LEGO er andet og mere end firkantede klodser til små fingre. Det er i høj grad også avanceret teknik og elektronik i imponerende modeller. Det markerer den danske legetøjsgigant med et samarbejde med en af entreprenørverdenens sande giganter. LEGO er barslet med sit hidtil største Technic-sæt: En model af Liebherrs 810 tons tunge minegravemaskine R 9800.

”I virkeligheden tror jeg ikke, at man skal være særlig klodset for at bygge med LEGO. I hvert fald ikke den imponerende model af Liebherr R9800. Den består af ikke færre end 4108 enkeltdele og er blandt andet udstyret med hele syv motorer”, fortæller salgsdirektør Leif Rudebeck Petersen hos den danske Liebherr-importør, Johs. Møllers Maskiner. Han sælger ikke LEGO, men naturligvis gerne originale Liebherr-maskiner.

”Vi er i julestemning, og hvis man køber en ny Liebherr-maskine hos os i december, følger der en Liebherr R 9800 fra LEGO Technic med i købet”, siger Leif Rudebeck Petersen.

 

Styres via app

”Vi ser det naturligvis som et hædersmærke, at verdens førende legetøjsproducent vælger Liebherr som model for LEGOs nye flagskib. Der er da også stolthed i Liebherr-koncernen over lanceringen af maskinen, som i naturlig størrelse har 4000 hestekræfter. LEGOs modelkonstruktører har forsynet modellen med ny avanceret teknik, så den kan programmeres og styres fuldstændig via appen LEGO Technic Control+”, fortæller siger salgsdirektøren for ”de rigtige” Liebherr-maskiner.

Liebherr har været helt oppe på dupperne for at bistå LEGO med udviklingen af den nye topmodel. LEGO-teamet har således haft ubegrænset adgang til Liebherr-maskinerne, logistisk support og kontakt til brugere af kæmpemaskinerne.

Fuldsamlet måler R 9800-modellen 65 centimeter i længden, 27 centimeter i bredden og 39 centimeter i højden. I den virkelige verden er Liebherr R 9800 25 meter lang med skovlen i inderste position. Den er tæt på 9 meter bred og 10 meter i højden. Normalt tager det 12 uger at samle delene til den rigtige maskine. Modellen kan formentlig samles lidt hurtigere, selv om den består af 4108 dele.

Billedtekster:

1.

Liebherrs kæmpestore minegravemaskine R 9800 i LEGO-udgave er klar til julehandelen.

2.

En R 9800 på job i en sydafrikansk mine. Skovlen rummer 42 kubikmeter og op til 80 tons materialer i én skovlfuld.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk