Artikel fra august 2017
Læs hele avisen

Jyderne kan sikre de nye Have & Landskab-rekorder

29-08-2017

Klar melding fra udstillingsleder Dina Overgaard til politikerne: Fjern broafgiften på Storebælt så vi kan få flere besøgende fra Midt- og Nordjylland

Ifølge en analyse, der er foretaget for Fynsk Erhverv, vil samfundet få en gevinst på 30 milliarder kroner, hvis politikerne på Christiansborg lige tager og afskaffer broafgiften på Storebælt. Og det vil også øge besøgstallet på den grønne branches største danske fagudstilling, Have & Landskab i Slagelse, mener udstillingsleder Dina Overgaard.

”Vi sætter ny rekord i antallet af udstillere i år. Jeg regner også med, at besøgsrekorden står for fald. Men hvis det skal være rigtig godt, så skal vi have flere messegæster fra Midtjylland og Nordjylland. Jeg tror, at mange ville give Have & Landskab en ekstra overvejelse, hvis de ikke også skal overveje broafgiften på Storebælt”, siger Dina Overgaard.

Det er blot et år siden, hun satte sig i udstillingsleder-stolen i Slagelse, hvor nærmest legendariske Kristian Larsen havde siddet i en årrække, indtil han i begyndelsen af 2016 meddelte, at han stoppede. Så trådte den tidligere turistchef og projektleder i Visit Nordjylland til. Når portene slås op til Have & Landskab 2017 onsdag den 30. august, får Dina Overgaard så debut. Ikke alene som udstillingsleder, men på udstillingen i det hele taget.

 

Fantastisk grundlag

”Jeg har aldrig deltaget i en Have & Landskab, så det bliver rigtig stort. Men jeg er fuld af fortrøstning. Kristian Larsen skabte jo et fantastisk grundlag, og vi er helt sikkert klar til nye rekorder. Der er allerede sikkerhed for, at vi får det hidtil største antal udstillere. Tallet havner formentlig omkring 280, når vi får de allersidste med. Der er mange faktorer, der spiller ind på besøgstallet. Men mon ikke, vi kommer over rekorden på 10.829 fra 2015”, vurderer Dina Overgaard.

”Flere udstillere betyder jo en øget indsats fra flere for at få fagfolk til at komme og se, hvad der præsenteres. Vi har selv sendt rigtig mange invitationer ud til potentielle gæster, og jeg véd, at masser af udstillerne har gjort det samme. Måske kan vi komme over 11.000 – eller måske 12.000? Tiden vil vise det. Og hvis vi så også kan få fjernet den dér broafgift….”.

 

Masser af flag

Forskellige pejlemærker fortæller om, at det bliver den hidtil største Have & Landskab, der afvikles den 30. og 31. august samt 1. september. Et af de kuriøse, men aldeles klare, melder udstillingens leverandør af flagstænger, Fredslund Flag & Stænger i Svebølle med.

”Vi har leveret til Have & Landskab siden 2009, og antallet af flagstænger har altid ligger omkring 220-230. I år der allerede bestilt 279 stænger, og der kommer altid flere bestillinger lige op til messen. Så mon ikke, vi kommer til at ligge lige under 300 stænger”, siger indehaver Hans Lund.

Han kalder det en markant udvikling specifikt for Have & Landskab. Det er nemlig ikke en tendens, som flagstangfirmaet ser generelt.

 

Begejstring i branchen

”Men det stemmer overens med det, som jeg selv ser i branchen. De grønne har noget at rive i, og det giver sig nok også udslag her”, siger Hans Lund.

Udstillingsleder Dina Overgaard kan godt følge flagstangmandens positive syn på den grønne branches situation.

”Det er jo opgangstider i branchen generelt, og der er stor begejstring og entusiasme at spore blandt både eksisterende og nye udstillere. Jeg tror også, at de mange aktiviteter på messen har spillet en rolle og måske har fået de sidste til at melde sig under fanerne. Vi har fordoblet Fagligt Forum med faglige minikurser, og vi har udvidet selve udstillingsarealet”, siger Dina Overgaard.

 

Billedtekster:

 

1.

Have & Landskab er ensbetydende med masser af maskiner til den grønne sektor. Måske endnu flere i år, end tidligere.

 

2.

Jernbjerggården i Slagelse er igen klar til at tage imod tusindvis af grønne fagfolk.

 

3.

Grønne maskiner i mange farver vil vise sig frem fra deres bedste sider over tre dage.

 

4.

Velkommen i det grønne. Have & Landskab byder både på maskiner, inventar og byrum, planter, skovudstyr, belægning og en række andre specialiteter på de fine arealer ved Slagelse.

 

5.

Dina Overgaard – ny udstillingsleder for Have & Landskab.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk