Artikel fra januar 2023
Læs hele avisen

Kæmpe ordre til JMM: 46 nye Liebherr-maskiner

14-01-2023
Del artikel påHM Entreprenør A/S slår sin egen indkøbsrekord med næsten 400 procent

Det er storkøb, når Michael Mortensen, indehaver af HM Entreprenør A/S i Horsens, går på indkøb. Storkøb i den helt store målestok. Michael Mortensen har netop sprængt rekorden hos den danske Liebherr-importør, Johs. Møllers Maskiner A/S i JMM-Group. 46 styk Liebherr fordelt på hjullæssere og gravemaskiner står der på ordresedlen hos JMM.

”Det er simpelthen vores største handel på antal Liebherr-maskiner nogensinde. En fantastisk måde at tage hul på et nyt år”, erklærer direktør Leif Rudebeck Petersen hos Johs. Møllers Maskiner A/S.

Det er ingen tilfældighed, at Horsens-selskabet køber stort hos den danske Liebherr-forhandler, hvis hovedafdeling i øvrigt ligger ”lige rundt om hjørnet” for HM Entreprenørs domicil. Michael Mortensen har tidligere hevet ned af hylderne hos JMM. Hans tidligere indkøbsrekord var på 12 nye Liebherr-gravemaskiner i ét hug i forbindelse med entreprenørmessen Bauma i 2019. Med 46 maskiner i den nye bestilling slår han sin egen rekord med tæt på 400 procent.

 

Fantastisk forhold

”Vi har valgt at handle med Johs. Møllers Maskiner igen, igen og igen. Jeg kan godt lide deres måde at drive forretning på. Det er altid med kunden i centrum, og service er et nøgleord, der hele tiden går igen. Vi har et fantastisk forhold til alle JMM-folkene. Ikke kun dem i salgsafdelingen, men hele vejen til værkførerne og montørerne i marken”, siger Michael Mortensen.

”Samtidig føler jeg, at vi har et helt særligt forhold til Møller-familien bag JMM-Group. Min far, Ole Mortensen, drev OM Entreprenørforretning og handlede med Johs. Møllers Maskiner i tæt på 50 år. Nu er det os, der gør det med stor glæde. Så det er faktisk et fantastisk forhold, der er gået i arv. Sådan noget forekommer kun, når der er gode relationer. Vi lever begge efter devisen, at et ord er et ord”, siger indehaver Michael Mortensen.

Han lægger ikke skjul på, at maskinernes brændstoføkonomi også spiller en væsentlig rolle i valget af Liebherr.

”Både gravemaskiner og læssemaskiner har en rigtig fin brændstoføkonomi. Dermed passer de også godt ind i vores grønne miljøprofil”, forklarer Michael Mortensen.

”Det er en kendt sag i entreprenørbranchen, at Liebherr-konstruktørerne i de senere år har formået at skabe maskiner, der yder mere power, men kræver mindre diesel i tanken. Der er simpelthen markant mere motorkraft for mindre brændstof, og det er naturligvis noget, der tæller både i det grønne regnskab og direkte på bundlinjen”, siger direktør Leif Rudebeck Petersen fra Johs. Møllers Maskiner A/S.

 

31 hjullæssere

Med de 46 nye maskiner skifter HM Entreprenør ud i den nuværende maskinpark, men tilfører også nye. Firmaet forøger blandt andet med 3 styk 17 tons Liebherr R914 gravemaskiner.

”Vi har to af dem i forvejen, som vi er rigtig glade for. Så nu køber vi 3 ekstra. Vi køber også 3 nye 47 tons R945 gravemaskiner og 9 styk R926 gravemaskiner i 27 tons klassen”, fortæller Michael Mortensen.

31 af de 46 maskiner er hjullæssere, hvor HM Entreprenør blandt andet forsyner sig med den største model, som Liebherr laver, L586 på 33 tons. Den skal fast køre på entreprenørfirmaets søplads på havnen i Horsens. Fem af læssemaskinerne er 16 tons L538. Men i antal overgår den 9 tons tunge L508 alle andre. Den har HM Entreprenør købt ikke færre end 25 af.

Totalt har Michael Mortensen og JMM-direktør Leif Rudebeck Petersen givet håndslag på intet mindre end 773 tons nye Liebherr-maskiner.


Billedtekster:

1.

JMM-direktør Leif Rudebeck Petersen (til venstre) fik den største ordre på antal Liebherr-maskiner i firmaets historie, da indehaveren af HM Entreprenør A/S, Michael Mortensen, bestilte 46 styk i ét hug.

2.

Der er gang i produktionen af både læssemaskiner og gravemaskiner på Liebherr-fabrikken i Colmar i det nordøstlige Frankrig. På produktionsplanen står blandt andet 46 maskiner til HM Entreprenør A/S i Horsens, Denmark.

3.

Der er på det nærmeste tradition for Liebherr-maskiner i lange baner hos HM Entreprenør. En tradition, der nu fortsætter med 46 maskiner dels til udskiftning af andre og dels som forøgelse af maskinparken.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk