Artikel fra september 2020
Læs hele avisen

Kæmpekineser godt på plads i Danmark

07-10-2020
Maskinforretning i Nordvestsjælland henter verdens femtestørste mærke i entreprenørmaskiner direkte til havn næsten i baghaven

”Du store kineser” rækker slet, slet ikke. Vi skal over i retning af ”Du gigantiske kineser”. Faktisk verdens femtestørste producent af entreprenørmaskiner. Ganske imponerende.


Det mener kineserne også om en af deres nyeste, nationale importører af maskinerne. Oppe i lille Danmark har den officielle Sany-importør nemlig næsten sin egen havn i baghaven, som entreprenørmaskinerne fra Kina kan sejles direkte ind til. 

 

”Da kineserne spurgte os, hvordan vi nemmest fik maskiner fra udskibningshavnen i Shanghai til Danmark, kunne vi fortælle dem, at der er meget kort afstand fra Kalundborg Havn til Snertinge. Så nu læsser Sany maskinerne på et skib i Shanghai, og vi får dem læsset af i Kalundborg og kørt de sidste cirka 20 kilometer ad landevejen”, fortæller maskinhandler, direktør og Sany-importør Lars Pedersen.


Det er blot et års tid siden, han og Snertinge Maskinforretning i det nordvestsjællandske blev importør af kæmpe-mærket, som er med i den absolutte top på den seneste opgørelse over verdens 50 største maskinproducenter. Her markerer Sany sig som verdens femtestørste maskinproducent – foran blandt andre Volvo, Hitachi og JCB. I Top 5 er Sany i rigtig godt selskab med Caterpillar, Komatsu, John Deere (inklusiv Wirtgen Group) og en anden kineser, XCMG.

 

Hurtige ændringer

Sany-fabrikken har forbløffet os på flere måder. Blandt andet kan vi jo ved selvsyn konstatere, at de entreprenørmaskiner, vi kan sælge billigere end tilsvarende fra andre producenter, faktisk er topkvalitet. Det med ”Kina-maskiner” gælder helt klart ikke for maskinerne fra de store fabrikker”, siger Lars Pedersen.


”Vi har været på besøg på fabrikken i Kina, og det er ganske imponerende, hvor effektivt alting fungerer. Fabrikken har også allerede justeret flere ting efter vores ønsker, selv om Snertinge Maskinforretning nok ikke er den største Sany-importør. Vi har blandt andet fået proportionalstyring i de mindre gravemaskiner. Det tog halvanden måned, fra vi afleverede en liste med ønsker, til vi modtog nye maskiner med ændringerne som standard”, fortæller den sjællandske Sany-importør.

 

God gang i salget

Sany har tidligere haft en dansk importør. Nemlig da en maskinhandler ville hente Sany-maskiner til landet i slutningen af 2008. Det blev kun til et forkølet forsøg, og kort tid efter var der igen tavshed om det kinesiske mærke. Nu er tavsheden overstået. Snertinge Maskinforretning har haft rigtig god gang i indskibning af kinesiske gravemaskiner til havnen i Kalundborg, og afsætningen på det danske marked er stigende.


”Tidligere solgte vi lidt Terex- og Kobelco-maskiner og forskelligt andet, som der nu blev spurgt på. Så talte jeg med en bekendt, der havde hørt om Sany og blandt andet vidste, at fabrikken havde været blandt hovedsponsorerne på Bauma i 2019. Det er man jo ikke, hvis man er et mindre maskinværksted ude på landet. Så jeg kontaktede Sanys europæiske center i Tyskland, og her var der stor og positiv interesse for at få en dansk importør”, siger Lars Pedersen.


Sanys salgschef for Europa dukkede efterfølgende op i Snertinge, Lars Pedersen og hans søn, Christian, lavede noget nær en afhandling med forretningsplan. Dermed var vejen banet for, at Snertinge Maskinforretning kunne præsentere seks maskiner på Have & Landskab i slutningen af august 2019.

 

Lang garanti

”Vi solgte den første maskine, en 3,5 tons minigraver og efterfølgende et par 1,8 tons gravere, før vi rigtig var importør. Siden har vi solgt godt. Det er helt tydeligt, at folk bliver mere og mere fortrolige med mærket i takt med, at vi får flere og flere referencepunkter. Samtidig betyder det også noget, at vi kan levere maskinerne med fem års garanti eller 10.000 timer”, forklarer Lars Pedersen.


”Vi startede lidt forsigtigt med de små Sany-maskiner. Så ville tabet være til at bære, hvis det gik galt. Men det gjorde det heldigvis ikke. Mængden af solgte maskiner stiger støt. Mens det i starten hovedsagelig har været mini- og midigravere, begynder vi nu at køre demo med en 26,5 tons gravemaskine med Engcon-tiltrotator. Vi kan levere gravemaskiner fra 1,6 til 77 tons, og op til de 26,5 tons er det ”hyldevare”. Inden for en uge er vi leveringsdygtige i maskiner op til 50 tons. Sany laver også hjulgravere på 15,5 tons”, siger Lars Pedersen.


Snertinge Maskinforretning tager sig selv af en del af serviceopgaverne på maskinerne, men har også samarbejdspartnere, blandt andet både på Sjælland og Fyn. Firmaet entrerer også med hydraulik-eksperterne hos JJ Hydraulik i Mørkøv, som har syv servicevogne. Et jysk serviceværksted klarer opgaver fra Limfjorden og ned til Vejen.       

 

 

 

Billedtekster:

 

1.

Far og søn, Lars og Christian Pedersen, tager sig selv af salget af Sany-maskinerne hos Snertinge Maskinforretning.

 

2.

Importøren fra et lille land i Europa blandt store maskiner i hobetal hos verdens femtestørste producent af entreprenørmaskiner.

 

3.

Christian Pedersen ved mini- og midigravere i en lang række ved hovedvejen ved Snertinge.

 

4.

Lars Pedersen kigger en 26,5 tons Sany-graver efter i sømmene.

 

5.

Mekaniker Michael Krogh på værkstedet med en to-tons Sany SY16C minigraver. En af topsælgerne i Sanys brede program, og i øvrigt udstyret med Yanmar-motor.

 

6.

Man skal ikke være for bred over skuldrene, hvis man skal færdes mellem de lange rækker af Sany-gravemaskiner, der er klar til at forsvare femtepladsen på listen over verdens største producenter af entreprenørmaskiner.

 

7.

Masser af nye kinesere, der gør sig i det fine selskab blandt de største producenter.   

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk