Kina-maskiner er noget helt andet i Herlufmagle

03-10-2019Kineserne vil have Parkland-kombimaskiner til græs i lufthavne

Kineserne producerer maskiner i hobetal. Men der er også nok af dem til at producere. Tæt på 1,4 milliarder mennesker i verdens mest folkerige land. Det er bare ikke altid, renomméet som maskinproducenter ligger på samme høje niveau som befolkningstallet. Kina-maskiner betragtes ofte som ”kinøjser-kramfitterknas”.

I Herlufmagle nord for Næstved er Kina-maskiner noget helt andet. Det er ikke maskiner af måske god/måske dårlig kvalitet, der importeres fra det store land. Det er maskiner, som Parkland Maskinfabrik sender den anden vej.

”Ja, det er noget lidt løjerligt noget, men kineserne vil altså gerne have vores kombinerede vertikalskærere og løvsuger-opsamlere til at holde græsset i lufthavne. Vi har netop fået kontrakt på fire styk Parkland CT 4021 HD til Kina, hvor jeg selv har været tidligere for at sætte de første maskiner i gang. Vi har faktisk solgt maskiner til kineserne i nu seks år”, fortæller direktør Søren Svenningsen hos Parkland Maskinfabrik.

 

Kineser kom forbi

De sjællandske maskiner, der nu lander i kinesiske lufthavne, er kombinerede vertikalskærere og løvsuger-opsamlere till opsamling af græs. Hver maskine har en kapacitet på fire kubikmeter og en klippebredde på 210 cm.

”Eksporten til Kina kom i stand på en Agritechnica-messe i Hannover i Tyskland. En kinesisk maskin-importør kom forbi vores stand og blev interesseret. Derefter startede vi med at sende en enkelt maskine til Kina. Jeg var nok en anelse skeptisk. Men kineserne er blevet ved at købe. Den kinesiske importørs primære arbejdsområde er lufthavne, og der foretrækker man tilsyneladende danske maskiner frem for kinesiske, som nok ellers ville være billigere”, siger Søren Svenningsen.

  

Billedtekster:

1.

Direktør Søren Svenningsen var klar til at tage imod på Have & Landskab i Slagelse, hvis der skulle komme en kineser forbi. Det var nu mere danske interesserede, der kiggede ind på Parkland-standen.

2.

Søren Svenningsen ved en Parkland Combi-Trailer meget lig de fire, der netop er kommet kontrakt på til kinesiske lufthavne.

3.

Seneste nye frembringelse fra Parkland er 20 kubikmeter lavtipvognen med udskiftelige filtre i toppen for maksimal reduktion af støv. Her er vognen monteret med Parklands vertikalskærer VF250, som har arbejdsbredde på 2,5 meter fordelt på tre uafhængigt af hinanden ophængte skære-/suge-enheder, som drives af et internt hydrauliksystem.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk