Kingo tager imod i Nordjylland

03-02-2017

Eksisterende modtageplads i Aalborg Øst skal rense jord og genanvende bygge- og anlægsaffald.

Nedbrydningsvirksomheden Kingo med hovedkvarter i Silkeborg tager nu også imod i Nordjylland. Firmaet har overtaget kloakservicefirmaet NKI’s tidligere sandrensningsplads i Aalborg Øst, og her skal fremover renses jord og genanvendes bygge- og anlægsaffald.

Da NIK i foråret 2016 besluttede at lukke den nordjyske sandrensningsplads, mente den daværende affaldschef Leif Andersen, at pladsen var for god at skrotte. Han kontaktede Kingo, som løbende har haft store nedbrydningsopgaver i Nordjylland. Derfor har Silkeborg-firmaet længe overvejet muligheden af en nordjysk modtageplads.

Med i overtagelsen af pladsen er fulgt manden, der kender den bedst af alle, Leif Andersen. Han er nu driftsansvarlig for Kingos jordrens- og recyclingsafdeling i Aalborg.

 

Erfarne folk

Leif Andersen startede hos NKI i 2001. I næsten samtlige år hos kloakfirmaet har han arbejdet med genanvendelse. Også hans tidligere kollega fra NKI, Jess Jakob Villadsen, er blevet Kingo-mand. De to erfarne folk har indrettet sig i et leje lokale i NKI’s kontorbygning med godt udsyn til modtagepladsen.

Også pladsens miljøgodkendelse fulgte med overtagelsen, og dermed kan Kingo fra start blandt andet modtage og genanvende sand og slam fra industrien. Virksomheden arbejder nu på at få miljøgodkendelsen udvidet til også at omfatte modtagelse af j ord og bygge- og anlægsaffald til genanvendelse.

”Det er en fordel for både os og miljøet, når vi kan behandle og genanvende byggeaffald i Nordjylland fra egne nedbrydningsarbejder og eksterne samarbejdspartnere. Vi vil genanvende så meget, som vi overhovedet kan, så vi sparer på naturens ressourcer”, fortæller Willy Pedersen, der er afdelingsleder for Kingos jordrensnings- og recyclingsafdelinger.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk