Artikel fra december 2021
Læs hele avisen

Klaus har fået sin 13. Ferrari

07-12-2021

Skoventreprenør i Kalundborg har i øjeblikket seks Ferrari-traktorer

Mange drømmer om engang at få blot en enkelt Ferrari. Skoventreprenør Klaus Falk har netop fået leveret sin 13. Siden marts 2006 har han løbende skiftet ud i bestanden og har i øjeblikket seks Ferrarier kørende. Ferrari-traktorer, altså.

Det er Ole Hosbond hos Sønderup Maskinhandel, der har stået for leveringen til den Ferrari-glade skoventreprenør.

Han og hans medarbejdere arbejder med naturpleje, plantning og renholdelse af skovrejsning for kunder hovedsagelig på Sjælland.

”Vores seks Ferrari-traktorer bliver flittigt brugt til alle opgaver. De udmærker sig ved at være smalle og samtidig have mange kræfter. Dermed er de som syet til skovrejsning, og deres vægt gør, at vi kan flytte dem på trailer”, forklarer Klaus Falk.

 

Stribevis af blomster

Falk Skov Have Landskab arbejder også meget med biodiversitet og har stor ekspertise på området. Med Ferrari-traktorer og Muratori-stennedlæningsfræser med såmaskine etableres blomsterstriber, som siden slås ned på den mest skånsomme måde med en BCS Dukplex fingerklipper.

”For at blomsterstriber kan bestå, skal de slås ned, og det afklippede skal fjernes. Jorden må ikke få al den næring, som afklip giver. Samtidig skal der lys og luft til jordbunden for at sikre fornyet fremspiring af de små urter”, siger Klaus Falk.

Blandt mange andre opgaver, som Falk Skov Have Landskab løser, er pasning af vingårde, pleje af grønne områder med solcelle-parker, samt vintertjeneste.

 

Billedtekst:

Ole Hosbond fra Sønderup Maskinhandel og Klaus Falk stikker på poten på Ferrari nummer 13, bivånet af skoventreprenørens medarbejdere ved deres traktorer.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk