Kloakdoktoren har fået en kompagnon

26-03-2019


23-årige kloakmester har købt sig ind i det kendte Hobro-kloakfirma

En af landets mest kendte kloakfolk, Kloakdoktoren Verner H. Kristiansen i Hobro, har fået sig en kompagnon. Efter næsten 28 år som selvstændig med sit firma Kloakdoktoren, har Verner H. Kristiansen solgt en del af virksomheden til blot 23-årige Kristian B. Larsen.

Den nye doktor i kloak-lægehuset kender faktisk virksomheden ganske indgående. Han er nemlig naboens knægt hjemme fra Snæbum en halv snes kilometer vest for Hobro, hvor Verner H. Kristiansen bor privat. For 13 år siden begyndte Kristian B. Larsen i skoleferierne at stå og vente på kloakmesteren ude ved vejen. Når den dengang 10-årige knægt kunne følge med Kloakdoktoren rundt på dagens opgaver, følte han sig som i himlen.

”Nu har vi nok taget hul på et glidende generationsskifte, selv om jeg først fylder 54 år i år”, konstaterer Verner H. Kristiansen.

Hobroegnens næsten ikoniske Kloakdoktor er helt tryg ved situationen, selv om hans nye kompagnon kun har 23 år på bagen. Han har faktisk selv udlært sin nye kompagnon. Og i øvrigt ligner Kloakdoktoren den ældre og den yngre hinanden på flere områder. Ingen af dem har nogensinde haft det godt med det dér skole-halløj.

 

Mere fokus på erhvervsuddannelserne

Da Verner H. Kristiansen i sin tid gik ud af skolen, var det med traktorkørekort og jagttegn som de bedste papirer. Da Kristian B. Larsen efter 9. klasse forlod Rosendalskolen i Hobro, havde han fået rigeligt af skolegang, selv om hans lærer mente, at han burde fortsætte i gymnasiet. I stedet gik han i lære som anlægsstruktør og bestod med ros. Han fulgte hurtigt op med at tage kloakmestereksamen med 7 i teori og topkarakteren 12 i den praktiske del.   

”Alt for mange er i dag fokuseret på, at det er vigtigt, at alle unge mennesker kommer i gymnasiet. Ikke mindst lærere og forældre. Kristian er et lysende eksempel på, at der bør være langt mere fokus på erhvervsuddannelserne”, siger Verner B. Kristiansen.

 

To firmaer

Verner H. Kristiansen grundlagde Kloakfirmaet Verner H. Kristiansen i 1991. I 2005 etablerede han sammen med Karl V. Andersen firmaet Karl og Verners Kloakservice ApS specielt med fokus på slamsugning og spuling. Begge firmaer fungerede under paraplyen Kloakdoktoren.

Karl V. Andersen døde efter kort tids sygdom i 2017, og Verner H. Kristiansen har efterfølgende fusioneret de to firmaer under fællesnavnet Kloakdoktoren, som nu altså ejes af ”ham selv” og Kristian B. Larsen.

Firmaet råder i dag over tre lastbiler med slamsugere samt en traktormonteret slamsuger. Hertil også en såkaldt KSA-bil, som er et specialkøretøj til tømning af bundfældningstanke. KSA står for Kombineret Slam Afvander.

 

Respekt om faget

Efter mere end 25 år som selvstændig i branchen kan den kendte Hobro-kloakmester tydeligt mærke, at der i dag står mere respekt om faget, end tidligere, da mange betragtede arbejdet med kloakker som ulækkert.

”Folk anerkender, at vi udfører et vigtigt arbejde, og de er glade og tilfredse, når vi kommer og løser et problem. Vi sætter en ære i at komme så hurtigt som muligt, og vi tager os altid tid til at løse opgaven ordentligt. Det giver et godt renommé, som Kristian og jeg heldigvis er enige om, at vi skal værne om”, siger Verner H. Kristiansen.


Billedtekster:

1.

To Kloakdoktorer med flåden af slamsugere og andre køretøjer ved firmaet på Sjællandsvej i Hobro.

2.

To Kloakdoktorer med en af firmaets slamsugere. 23-årige Kristian B. Larsen bag rattet og klar til at køre ud på opgave får et par hint med på vejen af Verner H. Kristiansen.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk