Komatsu lancerer ny læsser med variabel power-kontrol

17-05-2019
Del artikel på

Fuld kraft på hydraulikken selv om gaspedalen holdes i ro

”Ikke mere gas” erklærede den japanske maskinkæmpe Komatsu på Bauma i München, hvor en ny gummihjulslæsser tiltrak sig behørig interesse. Ikke mindst fra danske besøgende, da 25-tonseren WA475-10 rammer danske entreprenørbehov ganske fint.

Maskinen har variabel power-kontrol, og dermed er der fortsat fuld kraft på hydraulikken, selv om maskinføreren holder gaspedalen i ro.

”WA475-10s variable power-kontrol bevirker, at det ikke er nødvendigt selv at give gas for at få fuld kraft på hydraulikken. Det er ikke kun styringen af hydraulikken, der er ny. Bryde- og løftekraften er øget med ikke mindre end 20 procent i forhold til tidligere generationer af Komatsu-læssemaskiner i denne størrelse. Samtidig har konstruktørerne været stort set overalt på maskinen for at lave fornyelser og forbedringer i forhold til forgængerne”, forklarede kay account manager Poul Erik Nielsen fra Komatsus danske importør, Scantruck.

Den nye gummiged er en 25 tons maskine, som er velforsynet med heste. Dem ligger der 290 bag motorklappen. Transmissionen er aldeles ny. Den er af CVT-typen, men i Komatsu’en er den hydraulisk og mekanisk.

”Transmissionssystemet er særdeles gennemtestet, selv om det er nyt i læssemaskinerne. Princippet er nemlig hentet fra Komatsus dozere, hvor vi har lang tids erfaring”, fortalte Poul Erik Nielsen på Komatsu-standen.

 

Dansktalende ekspert

Her havde han i øvrigt godt selskab af den ultimative ekspertise i skikkelse af Komatsus europæiske produktchef, Henrik Flohr. Han er tysker, men taler tæt på perfekt dansk. Naturligvis til stor glæde for mange danske gæster, der ville høre om alle detaljer ved den nye læsser.

”Vi er også stolte over maskinens nye design, hvor konstruktørerne blandt andet har reduceret antallet af hjørnestolper i kabinen fra seks til nu fire. Det sikrer naturligvis et langt bedre udsyn for maskinføreren. WA475-10 har tillige fået en ekstra dør i højre side. Den vil man næppe anvende i det daglige, men det er jo betryggende med en ekstra udgang, hvis der sker uheld med maskinen. Også til mere fredelige formål kan det være praktisk med en ekstra dør. Det er jo nemt for en kollega eller en chef at give en besked til maskinføreren, når det kan gøres både fra højre og venstre side”, forklarede Henrik Flohr.

 

Til Danmark i oktober

”For entreprenøren tæller det også betydeligt, at der er markante forbedringer både på brændstoføkonomien og på maskinens effektivitet. I forhold til den tidligere generation bruger Komatsu WA475-10 cirka 20 procent mindre brændstof. Alligevel ligger maskinens effektivitet 30 procent højere”, fortæller produktchef Henrik Flohr.

Key account manager Poul Erik Nielsen forudser, at Scantruck som dansk forhandler kan levere de første eksemplarer af WA475-10 i oktober.  

 

Billedtekster:

1.

Scantrucks key account manager Poul Erik Nielsen har forventning om, at de første eksemplarer af WA475-10 rammer Danmark til oktober.

2.

Henrik Flohr er europæisk produktchef for Komatsu. Her tjekker han, at key account manager Poul Erik Nielsen er godt på plads i den nydesignede kabine.

3.

Ikke alene den tyske produktchef for Europa taler dansk. Det gør maskinen også.

4.

Ikke just en minigraver. Komatsu lokkede med en 400 tons gravemaskine. Motoren yder 1875 hk, og skovlen rummer 22 kubikmeter.

5.

I perioder kunne man få indtryk af, at alle Baumas 620.000 besøgende var omkring Komatsu-hallen.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk