Artikel fra november 2016
Læs hele avisen

Kompakt teleskoplæsser

25-11-2016

Løwener præsenterer en helt ny teleskoplæsser på Agromek

Kubota er er for første gang klar med en teleskoplæsser i sit omfattende program af kompakte maskiner til både grave- og læsseopgaver. Kubota KTH4815 er navnet på den nye teleskoplæsser med helt unikke egenskaber.

Den har en løfteevne, der overstiger dét, andre maskiner i klassen kan præstere. Kubota KTH4815 vejer kun 2.950 kg, den måler under to meter i højden og bredden, men ikke desto mindre løfter den op til 1,4 ton i en højde på 4,8 meter. Salgschef Flemming Mørk beretter om en tippelast på 2.400 kg ved 1,2 meters højde med teleskoparmen helt inde.

- Med så stor kapacitet vil den gøre sig fint på byggepladser eksempelvis ved parcelhusbyggerier, hvor man på den måde både har en læssemaskine og en maskine til at flytte fyldte paller med sten eller andet, og så kan den begå sig på meget lidt plads.

KTH4815 er multifunktionel og velegnet til opgaver inden for landbrug, gartneri, bygge/anlæg og industrien generelt. Maskinen er udstyret med hydrostatisk transmission og højkapacitets pumpe til sikkerhed for maksimal trækkraft. Dette i kombination med de ekstra kraftige otte ton aksler og det permanente firehjulstræk giver optimal stabilitet og kapacitet til håndtering af tunge læs. I standardversion er KTH4815 4-hjulsstyret med henblik på præcisionsmanøvrering under trange pladsforhold. Alt efter behov kan den som option leveres med funktioner til 2-hjulsstyring og krabbestyring, hvor førstnævnte er ideel til kørsel over længere distancer og sidstnævnte understøtter en præcis manøvrering, bl.a. når der køres tæt op til mure og lign.

- Maskinen kan i det hele taget strikkes sammen, så den passer til den enkelte kundes behov. Mange har prøvet læssemaskiner med teleskopbom, men det er ikke det samme som en rigtig teleskoplæsser. Her var vi til gengæld en maskine, der fungerer fint som læssemaskine, siger Flemming Mørk.

KTH4815 er udstyret med den originale Kubota motor, der er kendt for at være driftssikker, holdbar, stærk – og samtidig miljøvenlig med minimalt niveau af støj- og udstødningsemissioner.

CAN bus systemet i maskinen gør fejlsøgning meget enkel. Systemet forenkler endvidere montering og brug af ekstraudstyr, der tæller en bred vifte af muligheder til stort set alle tænkelige opgaver.

Ideen til den nye teleskoplæsser blev præsenteret på Intermat sidste år. Maskinen blev første gang vist i Belgien for en måned siden, så det er en ganske frisk nyhed, der er med på Agromek.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk