Kärcher fejer op og lukker det sidste hul i serien af fejemaskiner

27-08-2019
Ny MC 250 byder ind med verdensnyhed

En funklende ny kompakt fejemaskine fra den tyske gigant Kärcher kan andet og mere end at fjerne støv, skidt og affald samt gøre bymiljøer skinnende rene. Den kan også lukke huller. Ikke i vej- og fortovsbelægninger, men i striben af Kärcher-fejemaskiner.


”Den nye MC 250 lukker det sidste hul i vores fejemaskine-portefølje. Nu tilbyder vi maskiner i alle klasser fra 0,5 til 6 kubikmeter”, fortæller salgschef Flemming Christensen hos Kärcher Danmark.


Den nye i familien lejrer sig i to-kubikmeter klassen med en affaldsbeholder på 2,2 kubikmeter. Når der skal holdes rent, gælder det også maskinens egne miljøstandarder. Her er MC 250 i kategori EURO 6 – eller Stage V.

 

60 km/t

”Fejemaskiner er efterspurgte både i centrum af byerne, men også i udkanten af byerne. Det betyder, at der undertiden skal dækkes lange afstande mellem opgaverne, Hyppig kørsel til materielgården eller affaldsstationerne medfører derfor tomgangstid og er ineffektivt. Med MC 250 har Kärcher fundet løsningen, fordi den kombinerer den rummelige beholder med en transporthastighed på 60 km/t”, siger Flemming Christensen.


Forventningerne til den nye fejemaskine er store hos Kärcher Danmark, som er klar med hæderspladsen på selskabets stand på Have & Landskab. Her byder maskinen faktisk ind på Maskinleverandørernes Innovationspris i fineste kategori, nemlig som verdensnyhed.


”Rengøringsydelsen er helt i top. Via CAD-simulering har konstruktørerne optimeret luftstrømmen og dermed opnået yderligere forøgelse af fejemaskinens effektivitet sammenlignet med øvrige modeller i markedet. For eksempel udgør fine støvpartikler eller sandkorn ikke mere et problem, end som groft snavs. Børstesystemet tillader individuel børstestyring og kan bruges fleksibelt med to eller tre børster, samt en ukrudtsbørste”, forklarer salgschef Flemming Christensen.

 

God plads

Også et vandgenvindingssystem og en separat tank til det beskidte vand er integreret i den nye, og for at sikre tidsbesparende vedligeholdelse i hverdagen, er alle servicekomponenter let tilgængelige via serviceklapper.

Inden døre i kabinen er der plads til både maskinfører og passager, og der skulle være basis for mangen en god snak under dagens arbejde. I hvert fald er lydniveauet meget lavt. Maskinen har integreret varme- og klimaanlæg og tillige LED-belysning, USB-opladningsfacilitet og et rummeligt opbevaringsrum.


”Bagakslen har hydro-pneumatisk affjedret ophæng, og der er uafhængig hydro-pneumatisk affjedring af begge forhjulsophæng. Det sikrer ekstremt behagelig kørsel. Den høje komfort og sikkerhed har indbragte maskinen kvalitetscertifikat fra organisationen AGR. De tre bogstaver står for Aktion Gesunder Rücken, og organisationen arbejder for optimalt ergonomisk design”, fortæller Flemming Christensen.

 

Billedtekster:

1.

MC 250 lukker hullet i perlerækken af fejemaskiner fra Kärcher, som nu spænder fra 0,5 til 6 kubikmeter.

2.

Forhjulene på MC 250 er uafhængigt hydro-pneumatisk ophængt.

3.

En lang arbejdsdag i kabinen fordrer optimale betingelser for maskinføreren, som tilmed kan tage en passager med i MC 250’eren.

4.

Godt med genbrug i vandgenvindingssystemet på den nye fejemaskine.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk