Kubota er vendt tilbage til sønderjysk forhandler

30-01-2017


Hans Holm Maskinforretning i Tinglev forhandler af hele groundcare-programmet for Svenningsens.

Når man kender produkterne indgående i forvejen, er det ukompliceret at sige ja til en ny forhandling. Derfor var det uden de store dikkedarer, da Hans Holm Maskinforretning A/S i Tinglev vendte tilbage som forhandler af den japanske maskingigant Kubotas program for groundcare-maskiner.

Den sønderjyske virksomhed har nemlig også tidligere været Kubota-forhandler. Det ophørte i forbindelse med et importørskift og de strukturændringer, der fulgte af det. Nu er det så Svenningsens Maskinforretning A/S, der har rollen som dansk Kubota-importør, og den sønderjyske Kubota-forhandling er vendt tilbage til Navervej i Tinglev.

Det glæder i særdeleshed Frank Christensen, der står i spidsen for have-/parkafdelingen hos Hans Holm Maskinforretning.

– Vi fik forhandlingen af Kubota første gang i år 2000 og kom til at sælge udmærket af maskinerne. Kubota producerer kun højkvalitetsprodukter, og vi har en overordnet beslutning hos Hans Holm Maskinforretning om, at vi kun vil have med professionelt kvalitetsgrej at gøre. Samtidig supplerer sortimentet af både kompakttraktorer op til 60 hk og et bredt program af græsmaskiner vores øvrige maskinudvalg helt perfekt. Derfor ser jeg det som en klar fjer i hatten, at vi har lavet aftalen med Svenningsens, siger Frank Christensen.

 

År og generationer

Hans Holm Maskinforretning ligner også et helt rigtigt match for Svenningsens på det overordnede plan. Der er masser af historisk vingesus over begge virksomheder.

Hans Holm Maskinforretning er etableret tilbage i år 1900 og har fjerde generation ved roret – femte generation er klar i kulissen. Hos Svenningsens Maskinforretning med hovedkvarter i Kastrup på Amager har sjette generation allerede sat sig i chefstolen, og Svenningsens kan se tilbage på ikke færre end 156 år som familieejet virksomhed.

Sønderjyderne slår dog østdanskerne på snusfornuft. I Tinglev hedder chefen altid Hans Holm. Også den kommende, således at der i dagligdagen er både en Hans Holm og en Hans Holm Junior i sving på Navervej.

– Det sparer jo både udskiftning af brevpapir og facadeskilt, når der sker generationsskifte, forklarer Frank Christensen.

 

Hele Sønderjylland

Hans Holm Maskinforretning A/S bliver forhandler af Kubota groundcare-programmet i hele det sønderjyske område fra den dansk-tyske grænse i syd til Haderslev i nordøst og Skærbæk mod Vest. Tillige tager Tinglev-firmaet sig også af salg og service af Kubota på hele Als.

– Vi har hele serviceapparatet på plads. Vores have-/park-afdeling er allerede veletableret, og vi har fire faste servicemontører, som udelukkende tager sig af maskinerne til have-/park-sektoren. To hjemme på værkstedet i Tinglev og to udkørende i servicebiler. Og så er det jo ikke ukendte produkter, vi nu heldigvis får tilbage, fastslår Frank Christensen.

Kubotas program i kompakttraktorer starter ved 18 hk og går via 11 forskellige modeller op til 60 hk. De kører i stort antal rundt og klarer opgaver for bl.a. kommunernes og boligforeningernes grønne afdelinger landet over.

 

Klar til klipning

Kubota byder også på rige muligheder for en klipning. Græsprogrammet spænder fra en lille maskine med undermonteret klippebord og klippebredde på 107 cm til store, topprofessionelle, firehjulstrukne klippere med vinger og 230 cm klippebredde.


Læs mere på
www.svenningsens.dk

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk