Artikel fra november 2016
Læs hele avisen

Læssevis af læssere

25-11-2016


De store fra Komatsu får selskab af nye topmodeller fra Weycor og Mustang

De små læssemaskiner vokser sig store hos Scantruck A/S. Amerikanske Mustang og tyske Weycor har hidtil været ensbetydende med små og mindre læssemaskiner. På Agromek er Scantruck klar til at præsentere et par store af de små. Naturligvis sammen med firmaets største mærke, når det gælder læssemaskiner – japanske Komatsu.

Der bliver faktisk tale om en danmarkspremiere for den nye Weycor AR250e. Den bliver ny topmodel i rækken af læssemaskiner fra Weycor by Atlas Weyhausen. AR250e er en solid kleppert på 13.800 kg og placerer sig dermed helt suverænt i toppen af Weycor-hierarkiet. På Scantrucks maskinliste er der 4,5 tons ned til den næste, AR105e, som hidtil har været storebror.

Weycor AR250e har skovlkapacitet fra 2,4 til 3 kubikmeter. Inden døre er der kræset for maskinføreren med god plads i kabinen og optimalt udsyn hele vejen rundt. Og så udmærker den nye maskine sig ved et lavt støjniveau. Weycor-konstruktørerne har haft specielt fokus på at sikre godt indeklima med et avanceret ventilationssystem. Udluftningsfilteret er placeret på maskinens øverste støvfrie sted, og tillige medvirker overtryk i kabinen til at sikre ren luft.

 

Ny førerhingst fra Mustang

Der er også kommet en ny førerhingst i Mustang-folden. Det er en maskine, som har en særlig Scantruck-historie.

Den officielle verdenspremiere for Mustang AL708 foregik på verdens største entreprenørmesse, Bauma i München, tidligere i år. Men forinden havde læsseren faktisk haft snigpremiere i Skive, da Scantruck bød til den traditionsrige ScanMek-udstilling i egne lokaler.

”Det har givet os et specielt forhold til AL708’eren, at vi var først af alle til at vise maskinen frem. Dengang i den eneste prototype, der fandtes. Nu er serieproduktionen gået i gang, og på Agromek kan vi præsentere den nye Mustang-topmodel, som vi tilmed er i stand til også at sælge”, fortæller produktchef Claus Bjerregaard hos Scantruck.

Den knækstyrede Mustang AL708 er en 4,5 tons maskine med en 75 hk motor fra Deutz. På Agromek får den familiært selskab af 2,8 tonseren AL306 i modellen med kabine.

 

Populær ged i hovedrolle

Hos Komatsu, som er Scantrucks helt store mærke til entreprenørbranchen, går Agromek-hovedrollen til gummihjulslæsseren WA320-7.

Med sine 16 tons er gummigeden særdeles populær og ideel til meget almindeligt entreprenørarbejde. Netop WA320-7 har formået at vise sig som en hydrostat-maskine, som med voldsomt mindre brændstofforbrug alligevel kan være fint med styrkemæssigt. Og hvor der også kan budgetteres med længere levetid.

Foruden gummigeden, bliver Komatsu naturligvis også repræsenteret med gravende maskineri på Agromek. Scantruck møder med flere mindre gravemaskiner. Blandt dem den suverænt mest populære minigraver, PC16R-3, og også den største i minigraverserien, 5,4 tons maskinen PC55MR-3.

Scantruck har naturligvis også maskiner med fra verdens førende producent af teleskoplæssere, franske Manitou. En helt ny NewAg-serie på hele ni maskiner er netop blevet præsenteret på den italienske ø Sardinien. En af de nye, Manitou MLT 737-130, kommer med på Agromek, efter umiddelbart forinden at have haft egentlig verdenspremiere på en udstilling i Tyskland.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk