Artikel fra juni 2020
Læs hele avisen

Liebherr-succes med syv nye gravemaskiner

30-06-2020

To nye modeller lukker huller og gør G8-serien komplet med bæltegravere fra 22 til 45 tons

Liebherr har lukket to irriterende huller i en ellers fin perlerække af gravemaskiner. Indtil Bauma i München i fjor havde Liebherr en serie på fem bæltegravere under 50 tons. Der manglede noget sådan cirka midt i kæden. Det gør der ikke længere. I forhold til tidligere, er den nye G8-serie udvidet med såvel en 30- som en 34-tons maskine, og det har vist sig at være helt rigtigt. Den nye Generation 8-serie har fået end en formidabel start.

I Danmark glæder importør og forhandler Johs. Møllers Maskiner A/S sig ikke mindst over den nye 30 tons-maskine Liebherr R 930 G8.


”Gravemaskiner på 30 tons er de helt store sælgere i Europa, og derfor har vi virkelig manglet den i Liebherr-repertoiret. Efter at vi samtidig har fået 34-tons maskinen R 934 G8, har vi en ubrudt række af gravemaskiner fra 22 til 45 tons. Det har helt sikkert været positivt i markedet, at Liebherr kan være med hele vejen, og vi har haft god succes med G8-serien helt fra start”, fortæller Key Account Manager Birger Hjelm hos Johs. Møllers Maskiner.

 

Forrygende start

”Det er fem år siden, Liebherr satte gang i udviklingen af en helt ny serie gravemaskiner i gang. G8’erne blev klar til præsentation på Bauma i foråret 2019, men der går altid et stykke tid fra, at nye maskiner lanceres topnyheder på de store messer, til de kan sendes ud fra Liebherrs franske fabrik i Colmar. Nu har vi maskinerne, og salget er gået ganske forrygende. Til dato har vi leveret 24 maskiner til danske entreprenører, og yderligere 23 er på vej”, siger Birger Hjelm.


”Meldingerne er, at maskinerne til fulde lever op til Liebherrs intentioner om at lave en serie med højere produktivitet, mere sikkerhed og bedre arbejdsmiljø, maksimal komfort for maskinførerne og ikke mindst lavt brændstofforbrug og lave driftsomkostninger i det hele taget. Vi får også mange positive bemærkninger om, at service-adgang fra jordhøjde på samtlige modeller virkelig letter det daglige vedligehold”, fortæller Birger Hjelm.

 

Dansk specialitet

”Liebherrs egen motorfabrik leverer maskinkraften med nyeste Stage V-motorer uden AGR-ventil. Motorerne har passivt partikelfilter med automatisk regenerering, katalysator og AdBlue. Som en dansk specialitet leverer Johs. Møllers Maskiner G8-maskinerne med fabriksmonteret centralsmøring og oliefyr som standard. Det samme gælder den store LED-lyspakke”, forklarer han.


I den mekaniske del peger Birger Hjelm på, at serien på syv gravemaskiner er udstyret med et nyt og forbedret hydrauliksystem med elektrisk forstyring og mulighed for individuelle førerindstillinger. Fra 26-tons maskinen R 926 G8 og op har maskinerne som noget helt unikt for Liebherr egen krøjepumpe. Det sikrer kontinuerlig power på alle andre funktioner, uafhængigt af krøjningen. Blandt andet kan føreren selv indstille prioriteter mellem bom, stik og krøjefunktion samt bestemme, hvordan krøjebremsen skal reagere.


Maskinerne fås med hel eller delt forrude, og inden døre er der maskinfører-luksus i form af blandt andet klimaanlæg med tre zoner. Grammer leverer komfortsæderne med mulighed for plandæmper og ventilation. Liebherrs mini-joystick er standard, og den nye syv-tommer touchscreen giver nem betjening.

 

Billedtekster:

 

1.

Der er 268 Liebherr-heste i motorrummet at gøre godt med, når den nye R 934 G8-bæltegraver flytter store mængder asfalt til nedknusning.

 

2.

Johs. Møllers Maskiners Key Account Manager, Birger Hjelm, får en snak med maskinfører Lars Mikkelsen i kabinen på den nye Liebherr R 934 G8. Knuseentreprenøren MIS Recycling var blandt de første danske firmaer til at sikre sig en af de nye G8-modeller.

 

3.

Klimaanlæg med tre zoner og Grammer-komfortsæde er blandt den indbyggede luksus i de nye Liebherr-kabiner.

 

4.

30-tons maskinen manglede tidligere i ræklen af Liebherr-bæltegravere. Nu er den ankommet sammen med R 934 G8, som også er ny. I alt består G8-serien af syv maskiner fra 22 til 45 tons.

 

5.

Liebherrs mini-joysticks sikrer nem betjening. Her i en maskine med ekstra sikring af forruden.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk