Artikel fra oktober 2022
Læs hele avisen

Liebherr bliver igen kongen af Bauma

22-10-2022
Store forventninger hos den danske Liebherr-importør Johs. Møllers Maskiner A/S

Liebherr piller ikke ved traditionerne, når der ringes ind til Bauma 2022 fra mandag den 24. til søndag den 30. oktober. Maskingiganten bliver igen giganten på verdens største entreprenørmesse. Kongen af Bauma lejrer sig traditionen tro i noget, der har karakter af Liebherrs egen landsby på messen i München Baumas største stand med de største maskiner.


”Bauma er et Liebherr-show, og vi er allerede begyndt at glæde os. Udstillingen bliver som ved tidligere udgaver ensbetydende med præsentation af en lang række Liebherr-nyheder. Som dansk importør får vi insider-kendskab til nogle af dem på forhånd. Andre er overraskelser også for os, indtil messen åbner”, fortæller direktør Leif Rudebeck Petersen hos den danske Liebherr-importør, Johs. Møllers Maskiner A/S.

Liebherr har forlods meldt ud, at der i særdeleshed bliver fokus på maskiner og materiel til jordflytning og materialehåndtering. Det passer perfekt for den danske importør. Liebherr-maskiner til netop de to segmenter udgør grundpillerne hos Johs. Møllers Maskiner A/S.

 

Kik i krystalkuglen

”Vi ved, at Liebherr både vil vise masser af helt aktuelle maskiner og nyheder, der kommer på markedet i tiden efter Bauma. Men også at vi får et kik i krystalkuglen med fremtidsorienterede maskiner og løsninger til både jord- og materialehåndteringsmaskiner.


Foruden den kæmpestore udendørs stand, tager Liebherr også imod inden døre i messeskompleksets Hal 5, hvor der præsenteres et omfattende udvalg af tilbehør som blandt andet lynkoblingssystemer.

Udendørs i den sydtyske oktoberluft stiller Liebherr op med – blandt meget andet - to helt nye serier af Generation 8-hjullæssere. Hele mellemklassen af hjullæssere er opdateret på rigtig mange punkter. Blandt andet hele drivlinjen med kraftigere motorer.

 

En lille ny

Der har været familieforøgelse hos Liebherr på det seneste, og derfor kommer også en lille, ny med til messen. Fabrikkens konstruktører er barslet med L 504 Compact som en ny mindste læssemaskine på hjul. Johs. Møllers Maskiner A/S har været på forkant og allerede leveret de første eksemplarer af L 504 Compact i Danmark, før den officielle premiere i München.


En R 928 larvebåndsgraver i Generation 8 kommer til at demonstrere semi-automatisk maskinstyring, og en A 922 Rail Litronic på skinnehjul sendes på banen med hydrostatisk drev og et nye lynkoblingssystem. Også den knækstyrede dumper TA 230 Litronic bliver at se i en opdateret version.


”Det meste af Liebherrs serie af maskiner til materialehåndtering kommer som elektriske versioner. Både til træindustrien, til brug på havne, og elektriske maskiner til at flytte materialer både på genbrugspladser og på havne. Der bliver blandt andet mulighed for at få et kik på Liebherrs første batteridrevne gummiged, seks tons-maskinen L 507E. Den får følgeskab af teleskoplæsseren L 509 H2, som er en hybrid-version”, fortæller direktør Leif Rudebeck Petersen hos Johs. Møllers Maskiner A/S.

 

Billedtekster:

 

1.

Der har været bygget længe på at gøre Liebherr-landsbyen klar til maskinernes oktoberfest i München.

 

2.

Liebherr 9200 på Bauma for tre år siden. 108 tons mine-gravemaskine med 758 heste i maskinrummet. En af Liebherr-traditionerne på messen er at møde op med noget meget stort og meget voldsomt.

 

3.

Nye gummihjulslæssere i mellemklassen står på menukortet hos Liebherr.

 

4.

Der bliver blandt andet fokus på maskiner til materialehåndtering i Liebherr-landsbyen på Bauma.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk