Artikel fra september 2016
Læs hele avisen

Liebherr får designpris

19-10-2016

Hædret med Red Dot Award for den nye XPower-serie

Liebherr har høstet fornem anerkendelse for den nye serie af store læssemaskiner fra L 550 til L586 XPower. Serien har modtaget den fornemme, internationale designpris Red Dot Award i kategorien for godt produktdesign.

XPower-maskinerne er Liebherrs nye generation af store læssemaskiner fra 17 til 33 tons. Beskeden til konstruktørerne var enkel: Lav en ny serie maskiner med fokus på høj kraft, robusthed, brændstofeffektivitet og god komfort. Dermed var det også sagt, at der skulle et funktionelt og æstetisk design på højt plan med i ligningen.

”Ud over de funktionelle aspekter som sikkerhed og brugervenlighed, lagde vi også fokus på, at maskinerne med deres udseende kom til at signalere stor styrke”, forklarer teknisk chef Johann Stickler, som er ansvarlig for udviklingen af de nye læssemaskiner.

 

Anden design-pris

Det var da også Johann Stickler, der tog turen til Red Dot-galla i Essen i Tyskland, hvor han modtog designprisen sammen med nogle af sine medarbejdere.

Red Dot Award er i øvrigt ikke den eneste hæder, der er tilfaldet de nye Liebherr-læssemaskiner. Tidligere på året blev XPower-serien også belønnet med den anden internationale design-pris, iF Design Award.

Foruden det gode udseende, udmærker de nye Liebherr-maskiner sig ved en helt ny drivlinje. I XPower kombineres hydraulisk og mekanisk gearkasse, så maskinen arbejder med det hydrostatiske system ved lav hastighed og derefter går til at trække direkte gennem gearkassen. Det nye drivaggregat sikrer op til 30 procent forøgelse af effektiviteten. Og der er direkte, positiv afsmitning på brændstofregnskabet
Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk