Artikel fra december 2018
Læs hele avisen

Lift-kørekort skal optimere sikkerhedenLift-kørekort skal optimere sikkerheden

07-01-2019
Time Danmark skifter navn til Versalift Danmark og lancerer kurser i sikker og effektiv lift-betjening

”Det handler om sikkerhed, sikkerhed og sikkerhed. Børnene vil gerne have, at far kommer godt hjem efter arbejdsdagen, og mester sætter pris på, at han ikke skal mangle en værdifuld medarbejder. Derfor lancerer vi nu kurser i sikker og effektiv lift-betjening og dermed også kørekortet til lifte”.

Sådan forklarer manden, der svinger pegepinden og doserer med kendskab til og kundskab om at arbejde mest muligt sikkert med forskellige former for lifte. Det er virksomheden Time Danmark, der står bag det nye initiativ, som slås i gang fra nytår. Ved samme lejlighed skifter Time Danmark i øvrigt navn til Versalift Danmark. Uden at de to ting har noget med hinanden at gøre. Navneskiftet sker for at markere virksomhedens internationale tilhørsforhold.

Der er også international baggrund for kursusvirksomheden, som Versalift er klar til at gennemføre både på hjemmebanen hos firmaet i Farsø og ude hos kunderne. Nogle kurser afvikles med fire deltagere, andre med seks.

 

Liftkørekortet

”Vores søster-firma i England har i en del år afviklet såkaldte IPAF-kurser. IPAF står for International Powered Access Federation og er en organisation, som netop arbejder for at optimere sikkerheden. I England er det kun tilladt at køre lift, hvis man har bestået det relevante kursus og sikret sig Power Access License. Det som vi i Danmark vælger at kalde liftkørekortet”, fortæller Per Trend Poulsen, som efter en intensiv uddannelse hos englænderne kan kalde sig IPAF-instruktør.

”Vi har tydeligt mærket, at efterspørgslen efter kurser i lift-sikkerhed bliver større og større. Derfor er det helt oplagt at arrangere kurser, som det også sker i England. Et kursus afvikles som et dagsforløb over syv timer, hvor liftoperatørerne undervises i sikker brug af de relevante lifte og produktkendskab. Vi arbejder i seks kategorier, afhængig af hvilke lifte, der er relevante for de enkelte kursister. Og så starter og slutter vi med samme teoretiske prøve, så det står lysende klart, hvor meget man har lært på kurset”, forklarer Per Trend Poulsen.

Både den teoretiske og en praktisk prøve skal bestås for, at der udstedes liftkørekort.

Per Trend Poulsen er Service Test Coordinator hos Versalift Danmark og er manden, der styrer firmaets kursusdel. Her afvikles i forvejen kurser for alle virksomhedens europæiske servicepartnere.


Billedtekster:

1.

IPAF-kurserne kommer til at omfatte både teori som praksis, når Versalift Danmark efter nytår begynder at undervise i sikker og effektiv lift-betjening.

2.

Efterspørgslen efter kurser i lift-sikkerhed er øget, og Versalift Danmark kvitterer nu med intensive kursusforløb enten i Farsø eller ude hos firmaerne.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk