Artikel fra december 2022
Læs hele avisen

Løwener fejede for egen dør

06-12-2022
Del artikel påMange besøgende fulgte demonstration af fejemaskiner i det jyske servicecenter

Man bør feje for egen dør, hedder det. Og det gjorde Løwener så i den grad, at der ikke kunne være mere rent på arealet ved firmaets jyske servicecenter i Stilling ved Skanderborg. Fire store og lidt mindre fejemaskiner fra Fayat Gruppens mærker Scarab, Ravo og Mathieu lod kostene arbejde, da Løwener inviterede til Store Fejedag.

”Besøgstallet var fint. Vi skal jo se det i relation til det potentielle antal brugere af fejemaskinerne, og dagens gæster har allerede fuldt fint op med køb af en to kubikmeter Mathieu MC 210 og en seriøs forespørgsel på en Ravo-fejemaskine”, fortæller salgskonsulent Henning Stampe hos Løwener.

 

Premiere

Ikke mindst danmarkspremieren på den lastvognsmonterede, hydrostatisk drevne Scarab Magnum 82 påkaldte sig opmærksomhed fra fejefolket. Maskinen klarer sig med en enkelt motor og har trinløs fejehastighed fra 0 til 28 km. Som modelbetegnelsen Magnum 82 antyder, har den nye Scarab kapacitet til 8,2 kubikmeter. Dieselforbruget holder sig i den lave ende med 7,5 liter i timen ved normal gadefejning.

Mathieu rullede frem på fejedagen med både en én og en to kubikmeter mulighed. Begge udmærker sig især ved fejning i byområder og hvor der ikke er plads til de store armbevægelser. På trods af sin lidenhed, er den mindste af maskinerne, Azura MC 110 med kapacitet til én kubikmeter en rummelig kabine med panaroma-kik hele vejen rundt. Den er i øvrigt udstyret med kamera til bagsiden, og sugemundstykke er standard.

 

Solgt

Storebror Mathieu Azura MC 210 med plads til to kubikmeter skidt og kanel har fejebredde fra 1280 til 2450 mm. En af fejedagens gæstende virksomheder faldt altså for maskinens fortræffelighed og købte et eksemplar. Beholderen på MC 210 er i rustfrit stål, og maskinføreren kan glæde sig over optimale muligheder for at manøvre via ekstra vinduer og spejle.

Midt imellem den store Scarab og de små Mathieu fejede Ravo 540i løs. Maskinen var kendt af de fleste fagfolk i forvejen. Den er en af de populære modeller, som fås med kapacitet fra fire til fem kubikmeter. Og noget tyder altså på, at Løwener godt kan belave sig på at lange det næste eksemplar af maskinen over disken efter Store Fejedag.

 

Billedtekster:

1.

Gæsterne til Store Fejedag blev modtaget på en pinligt ren forplads ved Løwener i Stilling. Men der var også masser af feje-kapacitet til rådighed.

2.

Danmarkspremiere på Scarabs model Magnum 82 med kapacitet til 8,2 kubikmeter.

3.

Inden det blev tid til at feje, fik de gæstende fagfolk en briefing om fejemaskinerne fra Fayat-mærkerne Scarab, Mathieu og Ravo – en kaffe til at skyde dagen i gang.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk