Lynstart for italienske Fort i det syd- og sønderjyske

11-03-2019
PN Maskiner forhandler af de italienske redskabsbærere for Sønderup Maskinhandel

Italienske Fort MPM-redskabsbærere ruller i hastigt tempo ud over rampen i Syd- og Sønderjylland. Det sørger maskinfirmaet PN Maskiner i Rødding sydvest for Kolding for, efter at virksomheden er blevet forhandler for den danske Fort-importør, Sønderup Maskinhandel A/S.

”Vi satte Fort på sortimentslisten i december, og de første tre maskiner er nu ude at køre. To i lokalområdet og en i Varde. Og det bliver helt tydeligt til meget mere. Interessen for maskinerne er stor, ikke mindst fordi de er enkelt opbygget uden en masse dikkedarer. Fabrikken i Italien har udviklet redskabsbærerne i samarbejde med Sønderup Maskinhandel, og dermed er det blevet til en maskine, der direkte er til passet det danske marked”, fortæller salgskonsulent Alex Arsa hos PN Maskiner.

Den italiensk-nordjyske maskinudvikling startede for tre år siden. Siden foråret 2018 har direktør Ole Hosbond hos Sønderup Maskinhandel haft den italienske redskabsbærer på programmet. Maskinen har patenteret støvfilter, der sikrer at maskinen kan feje også indendørs. Et patenteret mundstykke gør suget meget effektivt også på ujævnt underlag.

 

På skrænten

Med i aftalen mellem Jylland nord og syd er også forhandling af den fjernstyrede X-ROT skræntklipper, som Sønderup Maskinhandel også har dansk import af. Også den vakte opmærksomhed, da PN Maskiner bød på maskineldorado og suppe ved det årlige åbent hus arrangement, som hvert år trækker mellem 1000 og 1500 gæster til Rødding.

”X-ROT har usædvanlig lav egenvægt på blot 300 kg og en nærmest fænomenal vægtfordeling, som bevirker, at maskinen kører meget mere stabilt. Også på meget stejle skrænter. Den klipper lige godt den ene som den anden vej, og derfor behøver man ikke bruge tid på at vende klipperen”, siger Alex Arsa.

”Tillige har vi et rigtig godt salgsargument i prisen på klipperen, som er rigtig fin i forhold til tilsvarende andre skræntklippere. Det gør det interessant at bruge en X-ROT i stedet for en buskrydder, som tilmed har klare fordele, når det kommer til såvel miljø som arbejdsmiljø. X-ROT er elektrisk og derfor uden hydraulik. Dermed er der ikke risiko for, at en hydraulikslange kan springe ud i naturen. Og man skal ikke slæbe rundt på en buskrydder og belaste ryggen”, forklarer salgskonsulent Alex Arsa.

 

Billedtekster:

1.

Indehaver af PN Maskiner, Torben Petersen, har taget plads i en af de nye italienske MPM Fort-redskabsbærere og får gode fiduser af importør Ole Hosbond fra Sønderup Maskinhandel.

2.

Direktør Ole Hosbond fra Sønderup Maskinhandel er klar med fjernstyringen til en X-ROT skræntklipper til salgskonsulent Alex Arsa hos PN Maskiner, som nu er forhandler af klipperne 

3.

Blandt de nyere forhandlinger hos PN Maskiner er også finske Hilltip-saltspredere, som hurtigt er blevet en sællert. Ved åbent hus-arrangementet viste Alex Arsa flere modeller. Sprederne er fremstillet af polykarbonat og er derfor helt rustfri. De kører 100 procent på el, og Hilltip-sprederne har kørselsafhængig dossering via GPS-signal.

4.

Der kommer gang i suppegryderne i Rødding, når PN Maskiner kalder til åbent hus. Det traditionsrige januar-arrangement trækker typisk mellem 1000 og 1500 gæster fra nær og fjern.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk