Artikel fra april 2021
Læs hele avisen

Man kan altid bruge en grusgrav og en grøn irer

06-05-2021


JJ Grus har 11 grusgrave og forhandler om to mere – McCloskey-maskiner er der i øjeblikket 12 af

Ejerne af råstofvirksomheden JJ Grus tænker stort. Når det handler om produktionsfaciliteter, foregår det efter devisen ”man kan jo altid bruge en grusgrav og en McCloskey mere”. Virksomheden har netop øget antallet af grønne irske maskiner til 12. JJ Grus har 11 grusgrave, men forhandler om muligheden for at indlemme yderligere et par stykker.

En af grusgravene er Kalbygård Grusgrav ved Låsby øst for Silkeborg, hvor råstof-selskabet har hovedadresse. Og så har JJ Grus, som er en del af Kristian Rytter-koncernen, altså også grusgrav-adresser 10 andre steder i Nord- og Midtjylland.

Kenny Jensen er medejer af JJ Grus, og han lægger ikke skjul på, at makkerskabet med entreprenør Kristian Rytter er bundet op på masser af dialog og gensidig tillid. I fjor fyldte Kristian Rytter 60 år og havde tillige 25-års jubilæum med sin virksomhed. Driften af grusgravene klares imidlertid af Kenny Jensen, som nyder stor tillid hos sin ældre forretningspartner.

Da Kenny Jensen senest gik på grusgrav-indkøb og hentede Tirstrup Grusgrav nord for Ebeltoft ind i koncernen, lavede han handelen, mens Kristian Rytter slet ikke var hjemme. Han var taget på krydstogt i sikker forvisning om, at råstof-delen var i gode hænder hos Kenny Jensen.

 

Spørger ikke om prisen

Det handler også om tillid, når Kenny Jensen fornyer eller udvider flåden af sortereanlæg.

”Det er næsten blevet en vane, at det skal være McCloskey, som produktchef Morten Gren Pedersen hos importøren, Scantruck, forsyner os med. Jeg har kendt Morten siden 2007, og de seneste tre år har jeg slet ikke spurgt om prisen på maskinerne. De sidste mange handler har vi ikke skrevet ned på papir. Hvis man har en aftale, så har man en aftale. Når begge parter holder det, så fungerer det”, fastslår Kenny Jensen.

Med en enkelt undtagelse er samtlige McCloskey-sorterere af den 34 tons tunge model S190. Den er den næststørste todækker i den irsk/canadiske producents serie af mobilsigter. JJ Grus har også en lidt mindre S130 mobilsorterer. Og så har JJ Grus også mere irsk i form af to McCloskey-stakkebånd.

 

Billedtekster:

1.

Scantruck har afleveret yderligere en McCloskey i en af JJ Grus’ grusgrave. Dermed har råstofvirksomheden 12 af de grønne irere.

2.

Kenny Jensen (til højre) spørger ikke om prisen, og der skrives ikke noget ned på papir, når han handler med Scantrucks produktchef for McCloskey, Morten Gren Pedersen.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk