Mange lejere vil gerne betale for god service

27-02-2018
Det er ikke længere kun et prisspørgsmål, når der skal lejes entreprenørmaskiner og udstyr, siger Ulrik Knudsen hos KLU Materiel Nord

”Konkurrencen i udlejningsbranchen er hård. Men vi klager ikke. Kunderne ser i dag på andet end prisen, når de skal leje entreprenørmaskiner og grej. De vil også have service med, og de er villige til at betale lidt ekstra for god service”.

Ulrik Knudsen, direktør for og medindehaver af udlejningsvirksomheden KLU Materiel Nord A/S i Aalborg, har en solid portion erfaring med i rygsækken, når han sætter sig overfor en kunde og aftaler leje af stort og småt fra det righoldige produktprogram. Han har været med hos KLU Materiel Nord siden 2006 og har ”altid” haft med maskiner at gøre. Fra 1994 til 2002 hos Trefco. Derefter som medejer af firmaet Dancat i Viborg med forhandling af Bobcat.

”KLU Materiel Nord ligger sådan midt i segmentet af udlejere. Vi er ikke en af de store, men vi siger ja til alt. Der er ingen områder inden for udlejning til bygge- og anlægsbranchen samt industrien, som vi ikke dækker. Hovedgruppen af kunder er tømrere, murere, entreprenører og andre, der har med byggeri og anlæg at gøre”, siger Ulrik Knudsen.

Service-spørgsmålet er vigtigt hos KLU.

 

God instruktion

”Vi har mange faste kunder, som har langtidsprojekter. Inden for de seneste tre-fire år har vi oplevet, at de godt vil betale lidt mere for at leje maskinerne, når de oplever, at servicen er i orden. Det er vigtigt, at der er god instruktion med, når vi afleverer en maskine til en kunde. Det sikrer kunden mulighed for optimale betjening af maskinen, og samtidig imødegår vi skader”, vurderer Ulrik Knudsen.

”Vi nyder helt tydeligt godt af, at det er vores egen mand, der kommer ud med grejet. Han opdager straks, hvis kunden ikke har fået bestilt den optimale maskine eller det rigtige materiel til opgaven. Så kan vi hurtigt rette op på miséren”, fortæller Ulrik Knudsen.

Produktpaletten er omfangsrig hos udlejningsfirmaet på Ollerupvej i det østlige Aalborg. Den spænder fra den lille slagboremaskine over gulvslibere, betonskærere, fræsere og alt andet smågrej. Og til entreprenørmaskiner som dumpere og gravemaskiner fra ét til 21 tons.

 

På indkøb

”Det er forholdsvis nyt, at vi også udlejer gravemaskiner. Det har vi gjort fra omkring sommerferien 2017. Det viste sig, at vi havde faste kunder til andre maskiner, som også havde behov for større gravemaskiner. Så måtte vi jo på indkøb”, forklarer Ulrik Knudsen.

”Lommeregneren kommer naturligvis frem, når de gælder indkøb af store maskiner. Hvis vi har en forespørgsel på mindst ti lejedage på grej under 100.000 kr., så indkøber vi det”, fortæller den nordjyske udlejer.

På menuen hos KLU Materiel Nord står blandt andet også læssemaskiner op til 18 tons samt et bredt sortiment af forskellige lifte.

 

Fra 6 til 43 meter

”Vi har lifte fra 6 meter og op til 43meter. Dem fra 6 til 18 meter er eldrevne. Fra 18 til 43 meter er det dieselmotorer. Det er nemt nok at have en masse basis-grej, som udlejes meget. Det er straks vanskeligere, når det drejer sig om store el-truck og store diesel-truck. Dem er der ikke så mange udlejere, der har. Det har vi hos KLU”, siger Ulrik Knudsen.

Ulrik Knudsen ejer KLU Materiel Nord sammen med Kennith Lohmann, som etablerede virksomheden i 2006. Samtidig lavede Kennith Lohmann også Lohke Materieludlejning i Hvidovre sammen med sønnerne Lars og Carsten Lohmann samt Peter Kew. Hos KLU Materiel Nord blev det derfor Ulrik Knudsen, der fik tøjlerne fra start – og stadig har et godt greb om dem.

 

Godt tilfredse

”Vi har naturligvis et godt samarbejde med Lohke Materieludlejning, men bortset fra at Kennith Lohmann er med begge steder, er der intet familieskab mellem de to firmaer. Kennith Lohmann ejer 80 procent af KLU, og jeg har de øvrige 20 procent. Planen er, at jeg på sigt overtager KLU Materiel Nord helt, men der sker ingen ændringer foreløbig. Både Kennith Lohmann og jeg er rigtig godt tilfredse med den nuværende situation”, siger Ulrik Knudsen.

Før både Nordjylland og resten af verden blev ramt af finanskrisen, havde KLU Materiel Nord 11 medarbejdere. I dag er der seks på lønningslisten.

”Vi klarer nu det samme i dag, som før krisen. Dengang havde vi også salg og service af de italienske multimaskiner Gamma 4. Det er den, der i dag hedder MultiOne og importeres og forhandles af HCP ved Grindsted”, siger KLU-direktør Ulrik Knudsen.

 

Billedtekster:

1.

Direktør Ulrik Knudsen tjekker en Haulotte-lift sammen med entreprenørmekaniker Simon Klug Simonsen.

2.

Ulrik Knudsen har været med hos KLU Materiel Nord siden starten i 2006.

3.

Direktør Ulrik Knudsen kigger Dorthe Olsen over skulderen på kontoret i Aalborg og kan konstatere, at der er udmærket gang i udlejningen af både store maskiner og mindre grej.

4.

Mekaniker Simon Klug Simonsen er på plads i en af KLU Materiel Nords minigravere og får et par ord med på vejen af direktør Ulrik Knudsen.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk