Artikel fra november 2016
Læs hele avisen

Mange trafikanter på arbejdspladsen

25-11-2016


Oversigtsforholde fra førerpladsen helt afgørende

Kører man dagligt i trafikken, så ved man, hvor krævende og hvor opmærksom, man skal være på fodgængere og cyklister, når man svinger til højre i sin bil. Samme koncentration kræves der af maskinføreren.

- Jeg skal være koncentreret hele tiden. Både overfor dem, der cykler, kører i bil, kommer gående plus lygtepæle, buskurer, el-ledninger og kabler, så jeg kan godt være noget træt i hovedet, når dagen er omme. Derfor er jeg også meget glad for den kompakte gravemaskine, som fylder mindre og som er udstyret med både bak- og sidekameraer og ekstra lygter, siger Palle Petersen.

Han har fået én af de fire nye Cat-maskiner – henholdsvis to Cat 325 og to Cat 335, som Aarsleff har indkøbt til opgaven i Aarhus.

Firmaet har indgået en seks års rammeaftale med Aarhus Vand om separering af regnvand og spildevand i Aarhus bymidte. Da aftalen var skrevet under, var der ingen tvivl hos Aarsleff om, at de skal bruge nogle kompakte gravemaskiner til at løse opgaven.

Kravet til maskinerne var klar. De skulle fylde mindre, end en ”traditionel” gravemaskine, men samtidigt være i stand til at løfte brønde på op til 15 tons. Valget faldt på de fire kompakte gravemaskiner fra Caterpillar.

- Når du arbejder, hvor der er så trafikeret, så har du fodgængere og cyklister, du hele tiden skal holde øje med. Nogle steder kommer der helt op til 5000 cyklister forbi om dagen, så man skal hele tiden være på dupperne. Men når jeg kører med kompakt gravemaskinen, som ikke fylder så meget, så kan jeg bedre overskue arbejdsområdet, fordi maskinens venderadius er så lille, siger maskinfører Palle Petersen, Aarsleff.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk