Artikel fra januar 2021
Læs hele avisen

Maskinbranchen bobler i en corona-tid - klar til E&H

28-01-2021Formanden for Maskinleverandørernes tunge sektion har positive forventninger til 2021

”Vores branche blev ikke overrumplet af corona i 2020, og vi kan se, at vores kunder faktisk hele landet over har gode forventninger til et højt aktivitetsniveau i 2021. Så der er ikke grund til at tro på andet end et godt 2021 for entreprenørmaskinbranchen. Og vi er også optimistiske med hensyn til den store branchemesse E&H fra den 10. til den 12. juni. Vi er ikke naive og blåøjede, og vi véd udmærket, at alt kan ske. Men indtil andet er bevist, holder vi E&H efter planen”.

Formanden for brancheforeningen Maskinleverandørernes ”tunge afdeling” med de store entreprenørmaskiner, Klaus Meldgaard, Meldgaard Handel, er optimist. Og hans positive tilgang til 2021 bobler side om side med hele maskinbranchen. Det gik godt i 2020, og det kommer til at gå godt i 2021, forudser Klaus Meldgaard.

”Jeg venter et absolut acceptabelt niveau med både aktiviteter og maskinsalg. Før nytår var jeg rundt i landet og tale med mange entreprenører, og jeg véd, at der ligger gode ordrebøger rundt omkring. Det gigantiske Femern-projekt rører på sig og kommer til at generere meget aktivitet. Både for de store entreprenører og for underleverandører”, siger Klaus Meldgaard.

 

Tendenser til et godt år

”Der er allerede et højt aktivitetsniveau i grusgrave, på genbrugsstationer og indenfor byggeriet i det hele taget. Bankerne vil jo gerne låne penge ud til byggeprojekter, og der købes bestående ejendomme i stor stil, som så rives ned, hvorefter der bygges nyt. Jo mere affald og genbrugsmaterialer, der kommer ind, jo mere har vores maskiner at lave. Så jeg synes, at det tegner positivt. Også med Joe Biden, som nu er blevet ansat som præsident i USA. Der er mange tendenser til, at 2021 kan blive et rigtig godt år”, fastslår Maskinleverandørernes formand.

Han har også de lyse briller på, når han skuer frem mod de tre dage i juni, der skal rumme E&H ’21. MCH Messecenter lægger arealerne til på MCH Outdoor Arena som nærmeste nabo til messecentret og FC Midtjyllands hjemmebane, MCH Arena. Klaus Meldgaard har en klar forventning om, at maskinbranchen kan se frem til sin fjerde E&H på trods af corona.

 

Arbejder trygt videre

”Vi er naturligvis godt klar over, at vi er oppe mod noget, som vi ikke har mulighed for at kontrollere. Vi tager en rettidig beslutning, når tidspunktet bliver relevant. Men indtil videre arbejder vi trygt videre på forberedelserne i overbevisning om, at der bliver en entreprenørmesse”.

”MCH Messecenter Herning gennemtestede faktisk afvikling af en stor messe også en corona-tid, da centret afviklede den store brugskunstmesse Formland i slutningen af august. I øvrigt med et besøgstal omkring de 6000, som vi også havde til den seneste E&H. Formland er vel at mærke en indendørs messe, hvor vi jo rykker ud i fri luft på et areal på omkring 80.000 kvadratmeter med E&H. Det giver nemmere og helt anderledes forhold. Men det nytter naturligvis intet, hvis regeringen kommer mod et forsamlingsforbud på maksimalt 10 eller 20 mennesker. Inden E&H-dagene 10. til 12. juni vil langt de fleste danskere jo også have mulighed for at være vaccineret. Så vi lader den optimistiske fane vaje over E&H og håber på det bedste”, siger Klaus Meldgaard.

 

Grønne i sjæl og maskinrum

Når portene slås op til entreprenørbranchens maskin-eldorado i Herning, bliver det formentlig med voldsomt fokus på masser af gule maskiner, der er grønne helt ind i sjælen – og ikke mindst i maskinrummet.

”Der er en konstant udvikling på mindre dieselforbrug, flere hybride løsninger med el-motorer på maskinerne, og et lavere støjniveau. Maskinproducenterne har hele tiden fokus rettet mod, hvor branchen kan hjælpe med at nedbringe CO2-udslippet og dermed skabe en renere hverdag for os alle. Det er en tendens, vi har set i stigende omfang de seneste år, og som helt klart vil fortsætte. Derfor bliver E&H ’21 uden tvivl i miljøets tegn med mange nye maskiner udstyret med nye motorer i et omfang, som vi ikke tidligere har set”, vurderer Maskinleverandørernes formand for entreprenørsektionen, Klaus Meldgaard.

 

Billedtekster:

 

1.

E&H afvikles hvert tredje år, og besøgstallet har været stigende fra gang til gang. I 2018 besøgte lige omkring 6000 fagfolk maskinmessen i Herning.

 

2.

Selv uden corona kan entreprenører rammes af træthed. Men det er der råd for på E&H.

 

3.

Et helt afsnit af det store messeareal reserveres til de store knusere, sortere og neddelere, som naturligvis trækker masser af interesserede, når maskinerne præsenteres og demonstreres.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk