Artikel fra februar 2023
Læs hele avisen

Maskinmekanikere viste flaget ved DM i Skills 2003

14-02-2023


Guldvindere fundet i 45 fag – blandt dem også to anlægsstruktørelever

Efter tre intense konkurrencedage kunne 45 unge kalde sig Danmarks dygtigste håndværkere, da Messe C i Fredericia lagde lokaler til DM i Skills 2023. DM i Skills er det store årlige danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. I omegnen af 300 unge deltog i dette års dyst, hvor de kæmpede indenfor deres respektive erhverv for at blive landets bedste industritekniker, konditor, gulvlægger, møbelpolstrer eller anlægsstruktør.

Også entreprenørmaskinmekanikerne lod sig se ved DM i Skills, om end uden for konkurrence-kategorierne. Foruden konkurrence-fagene, hvor der blev kåret guldvindere, rummede Skills 2023 også en række demonstrationsfag, hvor der ikke kæmpes om titler, men simpelthen vises frem. De enkelte fag har mulighed for at promovere sig over for de mange unge besøgende i løbet af de tre Skills-dage.

 

Cola-graver

Det gjorde maskinmekanikerne med en lille repræsentation, hvor de mange unge besøgende fik mulighed for at teste evnerne i en minigraver med en oplukker monteret på hurtigskiftet. Der røg en del cola’er på den konto. På standen var samtidig mulighed for at høre nærmere om entreprenørverdenen og naturligvis ikke mindst den del, der sørger for at holde maskinerne kørende.

En af konkurrencedisciplinerne var for anlægsstruktørelever, hvor to af fremtidens folk sikrede dobbelt hæder til erhvervsskolen Aarhus Tech. Både Magnus Berg Schlünzen og Tobias Abildgaard Rasmussen kommer nemlig fra fagskolen i den jyske hovedstad. Magnus Berg Schlünzen er i lære hos Lindaa-Balle Maskinstation A/S i Skødstrup ved Hornslet og Tobias Abildgaard Rasmussen hos Entreprenør René Mathiassen A/S i Risskov.

 

Billedtekster:

1.

Første opgave i en Wacker Neuson-minigraver: Forsigtig åbning af en cola.

2.

Der blev kæmpet om titler hos anlægsstruktørerne, som blandt andet blev testet i kloak-discipliner.

3.

Skov- og naturteknikerne var med som demonstrationsfag.

4.

Greenkeepere og groundsmen kæmpede ikke om titler, men om de unges gunst.

5.

Danmarks bedste anlægsstruktørelever. Magnus Berg Schlünzen og Tobias Abildgaard Rasmussen, begge fra Aarhus Tech.

6.

Messe C. i Fredericia lagde hus til tre dage med danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne.

Del artikel

   
Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk