Maskinudlejer fik både jysk morgenmad og ny leverandør

11-11-2019


Scantruck demonstrerede intelligent maskinstyring med stor succes – nu etablerer firmaet et center ved afdelingen i Ringsted


Et solidt jysk morgenfoder er nok værd at køre en tur fra Hedehusene til Hedensted nordøst for Vejel for. Det mente materieludlejer Jens Maribo hos nedrivnings-, anlægs- og udlejningsvirksomheden Tscherning i hvert fald, da Scantruck lokkede med både demonstration af intelligent maskinstyring og morgenmad.

”Det var ret intelligent af mig at køre til Hedensted. Foruden god morgenmad, fik jeg også en spændende demonstration af det nyeste udstyr. Det hele endte med, at vi fik vi en leverandør af maskinstyring, der virkelig har røv i bukserne”, fortæller Jens Maribo.

”Jeg overvejede tidligere at skifte fra Topcon-anlæg til et andet fabrikat netop for at få bedre service. Vi kører med otte Topcon-anlæg i gravemaskinerne, og det er naturligvis afgørende, at vi kan regne med god service, hvis der kommer problemer. Nu holder montøren hos maskinen en time efter, vi har ringet. Hvis det da ikke er Scantrucks IMC-chef, Jan Larsen, selv”, fortæller udlejningschefen.

Oprindelig var det netop udlejning af maskiner og materiel, der var basis hos Tscherning A/S. Legendariske Georg Tscherning lagde grunden til virksomheden ved at købe en brugt gravemaskine og leje sig selv og den ud til opgaver. Siden kom flere maskiner til. I 1993 slog firmaet ind på også at lave nedrivningsarbejde, og siden er også en stadig voksende anlægsafdeling kommet til viften af aktiviteter.

 

Til andre og os selv

”Vi lejer ikke kun ud til andre entreprenører, men også til os selv. Projektlederne vurderer, hvilke maskiner, der er behov for til de enkelte projekter, og bestiller dem så hos mig. Alle store maskiner med fører ordres hos mig, og jeg har også ansvar for alt vedligehold og reparationer af maskinparken”, forklarer Jens Maribo.

Flåden rummer i omegnen af 100 maskiner, og Tscherning har 25 maskinførere i flokken af medarbejdere, som tæller 240.

”Vi har behov for optimal maskinstyring både når maskinførerne skal rette af, og ikke mindst til gravning af render og til kloakarbejde. Vi skal bruge dokumentation på alt, og det kan vi også få med Topcon-maskinstyringen. Derfor er det vigtigt, at anlæggene fungerer, og at vi får hurtig assistance, hvis de ikke gør. Det er altid klokken 7 om morgenen, tingene ikke virker. Nemlig når maskinføreren møder og starter sin maskine. Men erfaringen viser, at Scantruck står tidligt op. 7.00 er Scantruck klar på telefonen”, siger Jens Maribo.

 

Special-team

Scantruck etablerede sit eget maskinstyringsteam kort efter, at firmaet var blevet dansk forhandler af Topcon-programmet. Det tager sig af både montage, kalibrering og support, og Jens Maribo bekræfter, at der er fart på hos Scantrucks IMC-folk.

”Da vi besluttede os for at købe endnu et Topcon-anlæg, bestilte vi det en mandag. Fredag morgen kørte maskinen ud og gravede med det nye fuldt monterede anlæg. Det er hurtigere, end jeg nogensinde tidligere har oplevet”, siger Tschernings materieludlejningschef.

”Vores værksteder er udstyret med det rigtige værktøj, så vi klarer alle installationer sikkert og effektivt. De er koblet på vores supportsoftware via internettet, så vi kan yde effektiv support og sikre høj oppetid. Normalt har vi alle reservedele på lager, så maskinen hurtigt er oppe at køre igen”, forklarer lederen af Scantrucks IMC-afdeling, Jan Larsen.

 

Intelligent center

Scantruck åbner i øvrigt om kort tid et egentlig center for intelligent maskinstyring. Ved maskinfirmaets sjællandske afdeling på Kærup Parkvej i Ringsted laver firmaet et permanent demo-område, hvor entreprenører, maskinførere og anlægsfolk får mulighed for at opleve det nyeste inden for intelligent maskinstyring og Smart Construction.

Det nye tiltag åbnes fredag den 25. oktober, hvor IMC-eksperterne står klar til at fortælle om, hvordan man mest effektivt flytter jord med den bedste økonomi.

”Vi etablerer et center, hvor entreprenørbranchens folk har mulighed for at se og prøve de intelligente maskiner. Der vil normalt altid være både en gravemaskine og en dozer med intelligent maskinstyring på pladsen. Det giver os mulighed for at få en snak med maskinførere og entreprenører på seriøse betingelser. For at udnytte intelligent maskinstyring optimalt er det en forudsætning, at man kender de lokale forhold. Det gør vi på den nye demo-plads, hvor vi har lavet forskellige typer designs på forhånd”, forklarer IMC-chef Jan Larsen.

 

Hele processen

”Kunderne vil kunne opleve hele processen fra landmåling, fremstilling af data til maskinstyring og til den avancerede styring af byggepladsen med hjælp fra Smart Construction. Det kan vi gøre bedst muligt, fordi vi kender området, maskinerne skal køre på. Netop når man kender forholdene, kan vi lægge de rigtige data ind”, forklarer Jan Larsen.

Smart Construction er fremtidsperspektivet, som Komatsu allerede har gjort til nutid. Byggepladser scannes med droner, og med scanningerne kan der laves præcise beregninger af, hvilke maskiner der skal sættes på opgaverne, hvor meget jord der skal flyttes, hvor lang tid arbejdet vil tage, og mange andre parametre til at optimere projekterne.

  

Billedtekster:

1.

Topcon Hiper-modtageren bringes i stilling til kommunikation med maskinstyringen på gravemaskinen.

2.

Materieludlejer Jens Maribo fik både jysk morgenmad og en ny Topcon-leverandør i ét hug.

3.

En Tscherning-grøn Volvo EC 180C-hjulgraver med intelligent maskinstyring i gang med et projekt.

4.

Det startede med udlejning af maskiner hos Tscherning. Derefter fulgte høj aktivitet med nedrivning og senest også en anlægsafdeling. Som så lejer maskinerne til projekterne hos Tscherning.

5.

Det skal handle om intelligent gravning og jordflytning på det nye demo-areal ved Scantruck i Ringsted.

6.

Scantruck har solid succes med intelligent styring også til dozere. Derfor bliver der naturligvis også mulighed for at doze intelligent i det nye IMC demo-center.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk