Artikel fra maj 2020
Læs hele avisen

Max-karakterer til minigraver

03-06-2020


Maskinførere optræder som sensorer overfor ny Cat-killing

Caterpillars nye minigravemaskine fra next generation-linjen, Cat 301.8, har været oppe til eksamen. 20 maskinførere fra Zeppelin Danmarks kundegruppe har været sensorer. Og de har belønnet Cat-killingen med tæt på topkarakter.


Minigraveren har været til kritisk vurdering hos maskinførere jævnt fordelt i hele Danmark. Maskinførerne har give maskinen karakterer fra 1 til 5 blandt andet i forhold til ydeevne, komfort, kvalitet og design. Karakterskalaen spænder fra et 1-tal, som markerer, at maskinføreren er ”Meget utilfreds”, til 5 for ”Meget tilfreds”. Alle 20 maskinførere har kvitteret for en tur i Cat 301.8 med 4 eller 5 i deres bedømmelser.


”Vi ser en tydelig bekræftelse af de forventninger, som vi havde til maskinen inden lanceringen. Vi kan se, at Cat har lyttet til kunderne og derefter designet en helt ny maskine fra bunden med nye funktioner, som giver mening og værdi for kunderne. Blandt andet joystickstyring og tippebar kabine”, siger marketingkoordinator Lars R. Poulsen hos Zeppelin Danmark A/S.

 

Sensor købte

En af sensorerne med flotte karakterer er Benjamin Madsen, som har firmaet B.M. Grave & Anlæg Service i Roskilde. Han nøjedes ikke med at fyre gode karakterer af. Efterfølgende købte han en maskine med aircondition, LED-lamper, Tiltman-fæste med hydraulisk hurtigskifte og skovlpakke. Og så røg der i øvrigt lige en trailer med i handelen.


”Maskinen er langt foran alle andre i denne størrelse”, vurderer Benjamin Madsen.


”Jeg er en person på to meter, og så er det genialt bare at kunne afmontere styrestænger og pedaler. Det giver meget mere plads i kabinen, når de er væk, og jeg kan køre den med joysticket”, forklarer Roskilde-entreprenøren.


Han blev selvstændig, da hans tidligere chef valgte at stoppe for godt et år siden. Benjamin Madsen beskæftiger sig nu med belægning, afretning, kloakering og eller alt i gravearbejde.


”Til disse typer opgaver er det godt, at jeg kan tilpasse indstillingen af hydraulikken individuelt til, hvordan jeg bedste kan køre maskinen i forhold til hastighed og responstider”, siger Benjamin Madsen.   

 

Billedtekster:

1.

Det kastede hurtigt en ordre på en minigraver og en trailer af sig til Zeppelins ordrebog, da Benjamin Madsen havde prøvet Cat 301.8.

2.

Benjamin Madsen blev selvstændig med B.M. Grave & Anlæg Service for godt et år siden.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk