Artikel fra april 2023
Læs hele avisen

Mere stort flyttegrej til Danmarks største i jord

14-04-2023
Del artikel på


M. J. Eriksson tog Danmarks to første Liebherr TA 230-dumpere – nu følger yderligere tre efter

Når man driver stor flytteforretning, kræver det stort flyttegrej. Også når flytningen gælder jord, hvor entreprenørfirmaet M. J. Eriksson er Danmarks største jordflytter. Koncernen blev da også Danmarks første til at købe ind, da Liebherr-importøren Johs. Møllers Maskiner A/S kunne trække den første knækstyrede dumper Liebherr TA 230 til Dannevang. Siden snuppede Eriksson en mere. Og senest er entreprenørkæmpen gået over til indkøb i pakker. Tre styk TA 230-dumpere mere, tak!

Liebherr TA 230 er maskiner med en driftsvægt på 26,4 tons, nyttelast på 28 tons og plads til 18 kubikmeter i ladet. Når det går fremover, er der 355 heste at arbejde med i Liebherrs egen D956-dieselmotor. Maskinen har powershift-transmission, og otte gear frem ad og fire bagud giver mulighed for henholdsvis 57 og 16 km/t. Dumperen er udstyret med våde multi-skivebremser på alle seks hjul.

 

Standard fra fabrikken

Liebherr-fabrikken monterer både automatisk centralsmøring og et innovativt vejesystem som standard, når dumperne kører ud ad porten.

”Det er lidt nyt for os med dumpere fra Liebherr, og der var da også lidt småting, der lige skulle rettes til på den første. Blandt andet vil vi gerne køre med Bridgestone-dæk i stedet for den dæk-type, som Liebherr har valgt som standard. Det blev klaret, og jeg må sige, at folkene på værkstedet hos Johs. Møllers Maskiner har gjort sig umage”, fortæller serviceleder Preben Holmstrand hos M. J. Eriksson.

”Flere parametre har gjort sig gældende i vores valg af dumperne. Men ikke mindst maskinernes trækkraft, gearskift samt affjedringen af kabinen har vejet tungt”, siger Preben Holmstrand.

 

Liebherr nummer 300

Da M. J. Eriksson i fjor fik den allerførste TA 230, blev den ekstra speciel ved at være Liebherr-maskine nummer 300, som Johs. Møllers Maskiner afleverede til selskabet, som i det hele taget er storforbruger af Liebherr og særdeles trofast kunde hos maskinfirmaet. M. J. Eriksson og Johs. Møllers Maskiner har således passeret de 40 år som samarbejdspartnere.

Det er i øvrigt ikke kun dumpere, som M. J. Eriksson har i ordrebogen hos Johs. Møllers Maskiner. Også fem Liebherr-gravemaskiner er på vej. Der er tale om tre styk 25 tons Liebherr R 924 og to 32 tons R 930. Alle maskinerne fra Liebherrs Generation 8-serie.  

 

Billedtekster:

1.

M. J. Erikssons serviceleder Preben Holmstrand følger arbejdet med klargøringen på Johs. Møllers Maskiners værksted i Rønnede.

2.

To af de tre nye Liebherr TA 230-dumpere er klargjort hos Johs. Møllers Maskiner A/S i Rønnede, mens den tredje er på vej fra værkstedet.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk