Mertz har fået bæltedyr fra Sønderup

22-11-2019

Forhandler af fjernstyrede XROT-rotorklippere på Sjælland, Lolland og Falster

Bæltedyr uden skræk for at komme ud på et skråplan er rykket ind hos maskinfirmaet Karl Mertz med adresser i Sorø, Rønnede, Horreby, Sakskøbing og Nakskov. Mertz har udvidet sortimentet af maskiner med forhandling af fjernstyrede XROT hybrid-rotorklippere for Sønderup Maskinhandel i Nordjylland.


De bæltedrevne maskiner adskiller sig fra hovedparten af andre rotorklippere på en række punkter. Dels har maskinen ingen hydraulik, men betjener sig altså af hybride bånd. Det gør den specielt velegnet til arbejde i følsom natur. Der er direkte træk på kniven fra motoren. Og et ekstremt lavt tyngdepunkt sikrer høj stabilitet på skråninger, hvor XROT ikke viger tilbage for selv voldsomme hældninger.


”Maskinen har en lav egenvægt på blot 300 kg, og dermed kan den køre på steder, hvor andre maskiner trykker for meget. Hybrid-systemet gør, at der er mindre effekttab og bedre kontrol med klipperen, og med det elektriske transmissionssystem er der naturligvis ikke risiko for olie-lækage. Derfor er XROT også perfekt til arbejde i fredede områder”, forklarer direktør Ole Hosbond fra Sønderup Maskinhandel.

 

Billedtekst:

”Så er der bæltedyr til følsomme og fredede områder”, siger direktør Ole Hosbond (til højre) til Thomas Mitko Andersen fra Karl Mertz, som får leveret de to første XROT. Alle funktioner på maskinen kan kontrolleres med fjernbetjeningen.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk