Messe med stensikker succes

26-10-2017

Steinexpo sørgede for sprængning i Nieder-Ofleiden Stenbrud – af den hidtidige besøgsrekord

Sprængning er ikke et ukendt begreb i stenbrud. Da Nieder-Ofleiden Stenbrud nær Homberg i Tyskland lagde rammer til messen for store og barske maskiner, Steinexpo 2017, var det imidlertid besøgsrekorden, der blev sprængt. På forhånd var de tyske arrangør-næser sat op efter at nå samme fornemme besøgstal som ved seneste Steinexpo for tre år siden. Nemlig 44.130 gæster i stenbruddet. Et plus på 12 procent flere gæster til hele 53.890 sprængte alle gamle rekorder i stumper og stykker.

Det var 10. gang, der blev afviklet Steinexpo for entreprenørmaskiner og grusgravmateriel. Sammen med den britiske pendant, Hillhead-messen sydøst for Manchester i England, er Steinexpo en af de få europæiske messer, der præsenterer de tunge maskiner i fuld vigør og i autentiske omgivelser. Nieder-Ofleiden er Europas største basaltbrud.

 

Kæmpeområde

275 udstillere rullede frem med alt, hvad et hjerte af sten kan begære til de fire dages udstilling. Hovedparten tyske, men også 72 fra andre nationer. Udstillingsområdet i det store stenbrud dækkede 180.000 kvadratmeter.

Mange af de store navne var naturligvis med. Blandt dem naturligvis alt det store, er kan knuse og sortere. Blandt dem også de fire maskinmærker Backers, Terex Finlay, Portafill og Rockster, som ikke mindst er i fokus på Aabenraa-kanten, hvor den danske importør, Meldgaard Handel, bor. Herfra havde afdelingschef Klaus Meldgaard, da også taget turen til stenbruddet ved Homberg.

”Steinexpo er en imponerende messe. Den er begunstiget af den geografiske placering, også i forhold til Danmark, hvor vi har køreafstand. Derfor benytter jeg typisk Steinexpo til møder med nogle af vore danske kunder”, fortæller Klaus Meldgaard.

 

Råvarer ved hånden

”Steinexpo er den optimale mulighed for at sikre sig opdatering på alt nyt inden for branchen. Oven i hatten er udstillingen jo så kendt for live-demonstrationerne af alle typer maskiner. Også de største dumpere, knusere og andet grej i storformat. Da messen foregår i et kæmpestort stenbrud, er alle råvarerne til at demonstrere med lige ved hånden”, forklarer Klaus Meldgaard.

Næste gang, der kaldes til kallas i stenbruddet ved Homberg, bliver i 2017. Steinexpo afvikles hvert tredje år, som det også er tilfældet med en række andre store entreprenørmesser.

Hvis man står og mangler en tilsvarende messe til kalenderen næste år, er det oplagt at kigge på Hillhead 2018 i Hillhead-stenbruddet ved Buxton et halvt hundrede kilometer sydøst for Manchester. Messen holdes fra den 26. til 28. juni 2018. Den er i øvrigt en af undtagelserne fra reglen om hvert tredje år. Hillhead byder sig til hvert andet år.

Hillhead når ikke Steinexpo i antal besøgende. Til gengæld slår briterne den tyske messe klart på udstillerfronten, hvor der i 2016 blev noteret ny rekord med hele 476 udstillere. Besøgstallet nåede op på 18.601 fra 71 lande, og arrangørerne har næsen højt oppe efter nye rekorder i 2018.


Billedtekster:

1.

Der er god plads at røre sig på – og til at demonstrere selv de største maskiner – i Europas største basaltbrud.

2.

Hvis man er til knusning og sortering, går man ikke forkert, hvis man sætter kursen mod Steinexpo.

3.

Gravemaskiner og læssemaskiner af alle betydende mærker er naturligvis med i stenbruddet ved Homberg.

4.

Liebherr og Komatsu side om side i Nieder-Ofleiden Stenbrud.

5.

En enkelt herre i midten af billedet kunne være bedre påklædt. Alle andre har naturligvis husket sikkerhedshjelmen. Der er styr på tingene, når der laves udstilling i et tysk stenbrud.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk